Puheenaihe

Playstation 4:n kaupan kiemurat veivät nuoren miehen, 21, vankilaan – myös isoveljelle tuomio

Kuvituskuva. 

Johanna Erjonsalo

Kaksi nuorta veljestä tuomittiin ryöstöstä Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa tammikuun lopulla. 22-vuotias sai kuuden kuukauden ehdollisen tuomion ja 21-vuotias puolestaan 10 kuukauden ehdottoman vankeustuomion. Nuoremman veljen tuomiota kovensi alla ollut ehdollinen tuomio.

Veljekset olivat sopineet toukokuussa 2017 ostavansa keravalaismieheltä Playstation 4-pelikonsolin, peliohjaimen, johtoja sekä Call of duty -pelin 180 eurolla.

Kaupat syntyivätkin, muuta hetken päästä kaksikko otti myyjään yhteyttä ja sanoi haluavansa perua kaupan. Mies tuli kadulle rahat mukanaan, mutta kun hän oli antanut rahat takaisin, niin nuorempi veljistä oli sanonut, että "Ota puukko". Kun myyjä heitti irti kassista, poistuivat veljekset paikalta juosten pelikonsoli ja muut tarvikkeet mukanaan.

Veljekset kertoivat, että he eivät tunteneet lainkaan myyjää vaan kauppoja olisivat hieroneet heidän kaverinsa. Oikeudelle toimitetuista televalvontatiedoista kuitenkin ilmeni, että myyjän ja veljesten välillä oli ollut viestien vaihtoa konsolikauppaan liittyen. Näin ollen oikeus katsoi, että myyjän kertomus on oikea ja langetti tuomion ryöstöstä, koska asianomistajaa oli uhattu väkivallalla.

Vanhempi veli sai siis kuuden kuukauden ehdollisen, koska hän oli ensikertalainen. Nuorempi veli joutui 10 kuukaudeksi vankilaan, koska hänellä päällä Helsingin käräjäoikeuden langettama ehdollinen tuomio pahoinpitelystä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Tapauksesta kertoi ensin Keski-Uusimaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu