Puheenaihe

Helsingin uuteen urheilulukioon mahtuu 1 000 opiskelijaa

Vallilassa sijaitseva Mäkelänrinteen lukio saa viimein laajennuksen. "Märskyyn" tullaan opiskelemaan ympäri maata. Arkistokuva.

Sirpa Repo

Mäkelänrinteen lukion koulurakennus on liikuntasalisiipeä lukuun ottamatta laajan teknisen perusparannuksen tarpeessa. Koulua aiotaan myös laajentaa. Kasvatus- ja koulutuslautakunta käsitteli hankesuunnitelmaa tiistaina.

Mäkelänrinteen lukiossa opiskelee tällä hetkellä noin 850 opiskelijaa, joista noin 600 on valmennusurheilijoita. Laajennuksen myötä lukion tiloissa voidaan järjestää opetusta noin 1 000 opiskelijalle, joka tarkoittaa noin 150 opiskelijan lisäystä. Lisäksi tilat ovat laajassa asukaskäytössä.

Lukion ja liikuntatilojen toteutus samaan yhteyteen luo edellytykset Mäkelänrinteen urheilun erikoislukiotehtävän hoitamiseen sekä lisää tilojen monipuolista käyttöä. Laajennusosaan toteutetaan nykyvaatimusten mukaiset ruokailutilat sekä uusi joustava oppimisympäristö, joka toimii monipuolisena tapahtumien järjestyspaikkana ja ylioppilaskirjoitustilana.

Laajennuksen ja perusparannuksen myötä kehitetään myös pihan toimivuutta ja turvallisuutta ja parannetaan tilojen esteettömyyttä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Helsinki tukee toisen asteen opiskelijoita: ensi syksynä lukion ja ammattikoulun aloittaville ilmainen matkalippu28.1.2019 15.20
Helsinkiin on tulossa lukio, joka on asukkaiden käytössä iltaisin9.2.2019 12.10
Myllypuroon tulee taas lukio pitkän tauon jälkeen – "Vahvistaa idän koulutuskeskittymää"23.1.2019 16.25
Mäkelänrinteeseen uusi 50-metrinen allas ja urheiluhalli – Vallilaan luvassa iso myllerrys14.4.2017 13.15
Vallilaan uusi urheiluhalli – vanhasta junatunnelista suunnitellaan juoksurataa11.11.2016 09.39

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu