Puheenaihe

Niinistö ärähti SS-miesten väitetyistä juutalaismurhista – "Suomalaiset ovat syyttömiä, kunnes toisin todistetaan"

Puolustusministeri Jussi Niinistä on kritisoinut väitettä, jonka mukaan suomalaiset SS-vapaaehtoiset olisivat syyllistyneet toisen maailmansodan aikaan juutalaisten vainoamiseen. 

Päivi Tuovinen / Arkisto

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) on ottanut uusimmassa blogitekstissään kantaa suomalaisten SS-miesten väitettyihin juutalaisvainoihin. 

Niinistö viittaa Kansallisarkiston toteuttamaan selvitykseen suomalaisten SS-vapaaehtoisten osallistumisesta siviilien, sotavankien ja juutalaisten surmaamisiin 1941–1943. Selvitys julkistettiin viime perjantaina.

Ministeri Niinistö muistuttaa, että selvityksessä ei esitetä yhtään uutta todistetta, että suomalaiset olisivat syyllistyneet sotarikoksiin taikka osallistuneet juutalaisvainoihin. 

– Siksi pidän epäoikeudenmukaisena, että heidän päälleen heitetään epäilyksen varjo ilman todisteita, Niinistö kritisoi.

– Oikeusjärjestelmässä noudatetaan sitä periaatetta, että syytetty on syytön kunnes toisin todistetaan. Mielestäni tämä sopii myös historiantutkimukseen.

Jussi Niinistö viittaa myös professori Timo Vihavaisen suorittamaan perusteelliseen ruodintaan omassa blogissaan.

– Hän kiteyttää tutkimuksen tuloksen niin ”ettei voida osoittaa yhtään konkreettista tapausta, joissa nimenomaan suomalaiset olisivat toimineet kansainvälisen oikeuden vastaisissa, natsi-ideologian mukaisissa tuhoamistehtävissä”. 

– Voiko tuota enää selvemmin ilmaista? Niinistö kysyy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

SS-selvitys julki: "Suomalaiset vapaaehtoiset osallistuivat hyvin todennäköisesti juutalaisten surmiin" – pitäviä todisteita ei löytynyt8.2.2019 13.45
Murtaako tämä teos vihdoin sitkeän Suomi-myytin? – Uusi kirja: "Suomalaiset SS-miehet syyllistyivät sotarikoksiin"17.10.2018 06.45
SS-keräilijä: "Suomalaiset SS-miehet kieltäytyivät juutalaisten ampumisista"20.6.2018 07.32
Suomalaisten SS-sotilaiden kenttäpostista paljastui hätkähdyttävä yksityiskohta natsilääkäri Mengelestä – "Arvosti suomalaisten saavutuksia"19.6.2018 20.35
Teloittivatko Suomen SS-miehet siviilejä 1941–1943? – Suomi tekee nyt virallisen selvityksen31.5.2018 11.25

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu