Puheenaihe

Helsinkiläisissä pakohuoneissa vakavia puutteita – Yle: Paloturvallisuus rempallaan 9 kohteessa

Useat helsinkiläiset pakohuoneet ovat puutteellisia muun muassa paloturvallisuuden vuoksi. Kuva ei liity tapauksiin. 

Sami Iivonen / arkisto

Helsingin pelastuslaitos on löytänyt vakavia turvallisuuspuutteita yhdeksästä alueella toimivasta pakohuoneesta. Asiasta kertoi Yle.

Puutteet on korjattava ennen kuin toimintaa voidaan jatkaa. Kahdessa kohteessa poistumisreittien järjestäminen vaati rakennusluvan muutoksia, joten puuttellisten tilojen käyttö jouduttiin kieltämään.

Pakohuoneita käytetään fyysisessä seikkailupelissä, jossa huoneeseen suljettujen henkilöiden pitää päättelykyvyn ja yhteistyön avulla päästä määräajassa ulos huoneesta.

Helsingin pelastuslaitos tarkasti kaikki alueen 19 pakohuonetta Sisäministeriön pyynnöstä. Ministeriö huolestui asiasta, kun Puolassa tammikuun alussa pakohuoneessa tapahtui tulipalo, jossa viisi ihmistä sai surmansa.

Pelastuslaitoksen mukaan Helsingin pakohuoneiden turvallisuudessa on parantamisen varaa. Pääsääntöisesti puutteet liittyivät poistumisjärjestelyihin, esimerkiksi hätäpoistumisreittejä ei ollut riittävästi.

Pakohuoneita on myös perustettu niihin sopimattomiin tiloihin, kuten varastoihin. Viranomaiset toivovat, että pakohuoneiden turvallisuudesta noussut keskustelu herättää toiminnanharjoittajat sekä kiinteistönomistajat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu