Puheenaihe

Hypokoiria, Hamppu-Jaakko ja parantavaa ruokaa – erikoisruokavalioiden messuilla tarjotaan uutta tietoa

Myös kokemusasiantuntijat pääsevät ääneen huhtikuussa järjestettävässä tapahtumassa

Erikosiruokavalioihin keskittunyt Lautasella-messut järjestetään nyt toisen kerran.

Kotimaiset Kasvikset ry/Teppo Johansson

Huhtikuussa toisen kerran järjestettävä Lautasella-messut lupaa kattavan tietopaketin erityisruokavalioista ja terveellisestä ruoasta. Ohjelmassa on villiyrttejä, raakaravintoa sekä gluteenittomia, vege- ja vegaanituotteita.

Messuilla esiintyy useita uudenlaisen ruoka-ajattelun asiantuntijoita. Lääketieteen lisensiaatti ja painotohtori André Heikius puhuu pysyvästä ja gluteenittomasta painonhallinnasta, ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen ravinnon merkityksestä ärtyvän suolen ja tulehduksellisten suolistosairauksien hoidossa ja ravitsemusterapeutti Henna Lehikoinen vehnätärkkelyksestä ja sen soveltuvuudesta keliaakikoille.

Suolisto-ongelmista kärsiville helpotusta tuovaa FODMAP-ruokavaliota noudattaneet kertovat omista havainnoistaan kokemusasiantuntijoina. Bloggaaja ja kirjailija Olli Posti esitelmöi näkemyksistään koskien ruoasta parantavia vaikutuksia ja antaa yleisölle vinkkejä.

Ammatinopettaja Eija Lindberg puheenvuorossa on otsikkona ”Gluteenitonta ruokaa tuokaa, kiitos! – Gluteenittomat asiakkaat ravintolassa”. Lautasella-tapahtumassa myös palkitaan Vuoden 2018 gluteeniton tuote ja yritys tai palvelu.

Messuilla esitellään myös hypokoiria, jotka opetetaan havaitsemaan ja ilmaisemaan diabeetikon liian alhainen verensokeri.

Näytöskeittiössä annetaan käytännön esimerkkejä. Kasvisruokaan erikoistunut keittiömestari Linnea Vihonen loihtii kevään klassikkoannokset värikkäiksi kasvisruoka-annoksiksi. Hamppu-Jaakko, eli hamppuyrittäjä ja -kokki Jaakko Myllyniemi, ja suomalaista villiruoka Sami Tallberg valmistavat ravintorikasta ruokaa eri superfoodeista ja villiyrteistä.

Messuilla myös herkutellaan. Hyvinvointiasiantuntija Jaakko Halmetojan ja viiniasiantuntija Kalle Naatulan isännöimässä tastingissä maistellaan raakasuklaiden ja viinien muodostamia makupareja.

Lautasella 2019-messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 5.–6.4. Tapahtuma on Messukeskuksen ja Keliakialiiton järjestämä tapahtuma erityisruokavalioista. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Allergia-, iho- ja astmaliitto, Diabetesliitto, Crohn ja Colitis ry, Elävä raakaravinto ry ja Vegaaniliitto.

Lisätietoa: lautasella.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu