Puheenaihe

Moni ihmettelee mitä Helsinki-Vantaalla ja Itä-Helsingissä tapahtuu – tässä selitys poliisien ja sotilaiden suureen määrään

Poliiseja, sotilaita ja rajavartiolaitoksen väkeä liikkuu tavallista enemmän tänään ja huomenna Itä-Helsingissä ja Helsinki-Vantaan lentoaseman ympäristössä. 

Päivi Tuovinen / Arkisto

Poliisi, Puolustusvoimat ja Rajavartiolaitos harjoittelevat tänään ja huomenna eri puolilla Helsinkiä sekä Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Viranomaisyhteistyöharjoitus järjestetään vuosittain. Tällä kertaa tarkoituksena on harjoitella vuoden 2019 suurten kansainvälisten kokousten turvaamista. Turvatoimia Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla aiheuttavat muun muassa EU-puheenjohtajuuskauden tapaamiset.

Johtovastuu harjoituksessa on poliisilla. Yksiköt harjoittelevat muun muassa Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen helikoptereilla, jotka lentävät torstaina lentoaseman ja Itä-Helsingin alueella. Meluhaittaa voi aiheutua torstaiaamulla ja -päivällä Tuusulanväylällä, Kehä I:llä ja Itä-Helsingissä.

– Viranomaisyhteistyöharjoitus järjestetään joka vuosi. Harjoittelemassa ovat kunkin organisaation erikoisyksiköt, ja harjoittelua tehdään tänä vuonna nimenomaan tulevat kansainväliset kokousjärjestelyt silmällä pitäen, kertoo valtakunnallisen valmiusryhmä Karhun toiminnasta vastaava ylikomisario Jari Kaikko Helsingin poliisilaitokselta.

Helsingin poliisilaitos tiedottaa harjoituksen sujumisesta harjoituksen aikana ja sen päätyttyä.

Harjoituksesta julkaistaan tunnelmia harjoituksen aikana myös Helsingin poliisilaitoksen Twitterissä osoitteessa www.twitter.com/helsinkipoliisi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu