Vaalikoneemme on nyt avattu!

Viihde

Tytöt suhtautuvat ruokaan ja syömiseen rennosti

Suomalaisten tyttöjen mielestä ruoasta nauttiminen on tärkeää. Ruokavillitykset, kuten karppaus, ärsyttävät heitä, ja tytöt toivoisivat myös aikuisilta jalat maassa -asennetta syömiseen. Lisäksi tytöt haluaisivat ruokailla yhdessä vanhempiensa kanssa entistä useammin.

Kouluruokaa he pitävät mainettaan parempana.

Tiedot käyvät ilmi tutkimuksesta, johon vastasi lähes neljä tuhatta 12–19-vuotiasta tyttöä. Osallistujat rekrytoitiin Demi.fi-sivustolta ja Spotifystä.

– Tällä hetkellä ruuan ympärillä pyörivä keskustelu on tiukkapipoista ja monet vannovat yhden trendin nimeen. Demin toimituksessa on kuitenkin pitkään tiedetty, että tytöille syöminen on mutkaton ja iloinen asia. Tämän halusimme myös tutkimuksella osoittaa, kertoo Demin päätoimittaja Anni Lintula.

Tutkimuksen mukaan tytöille on tärkeää monipuolinen ruokavalio, herkuttelu ja joustava syöminen.

– Olin yllättynyt siitä, että tytöt suhtautuvat esimerkiksi karppaukseen erittäin kriittisesti. Tämä saattaa olla merkki siitä, että ruokakeskustelu kääntyy seuraavaksi korostamaan syömisen kokonaisuutta, ruuan makua ja siitä nauttimista, sanoo Suomen ensimmäinen ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä Helsingin yliopistosta.

Tytöt haluavat myös vaikuttaa perheen ruokailutottumuksiin ja siihen, mitä perheessä syödään. Kotiruokaa ja syömistä perheen kesken arvostetaan.

Tutkimus paljastaa myös, että kouluruuan inhoaminen on myytti. 87 prosenttia tytöistä arvostaa koulun tarjoamaa ilmaista lounasta ja puolet kertoo kouluruuan maistuvan mainettaan paremmalta.

– Meidän koulussa on todella hyvää kouluruokaa. Tuntuu, että kouluruuasta valittaminen on jokin trendi-ilmiö, tutkimukseen osallistunut 16-vuotias tyttö sanoo.

Monet tytöt kokevat, että pienillä muutoksilla kouluruuasta voisi saada vielä parempaa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu