Makumaailma

Pirkka-oluesta paljastui testissä öklöttäviä virheitä – "Kuin keittovihannesta"

Kuvituskuva.

JOHANNAERJONSALO

Perinteisen Oluen Seuran mukaan suomalaiset panimot selviävät heikosti perinteisen pils-oluen teosta. Reseptitaivas.fi-sivulla julkaistussa testissä arvioitiin yhteensä 17 erilaista suomalaista lager-olutta.

Testi antaa karun kuvan etenkin pienpanimoiden oluiden laadusta.

Heikoimmat pisteet saaneen Pirkka Parhaat Premium -oluen tuoksua ja makua kuvattiin epämääräiseksi, hapettuneeksi, oudoksi ja vanhentuneeksi. Pirkka-oluen on valmistanut Saimaa Brewing Company.

Yhtä Pirkka-oluessa esiintynyttä virhemakua kuvattiin keittovihannesmaiseksi. Sama aromi oli myös kuudessa muussan oluessa. Vakka-Suomen Prykmestar Pilsiä kuvattiin vihannesten lisäksi viemärimäiseksi.

Saimaan omalla tuotemerkillä myyty pils-olut sijoittui kärkipäähän neljänneksi. Hyvästä sijoituksesta huolimatta senkin tuoksua kritisoitiin tunkkaiseksi.

Suurimmat panimot pärjäsivät testissä hyvin. Hartwallin Sininen Pils oli kuudes ja sitä pidettiin virheettömänä. Olvin Sandels Pils oli testaajien mukaan puhdas.

Testin voittajaksi nousi Laitilan Kukko Pils.

Vaikka pils on helposti juotavaa lageria, on sen valmistaminen Perinteisen Oluen Seuran mukaan vaikeaa. Seuralla on selvä käsitys, miksi teolliset panimot pärjäsivät pieniä paremmin.

– Laitteet, jotka on tehty lagerin valmistukseen ja henkilöt, jotka ovat siihen koulutettu, osaavat tehdä sen tyyppistä olutta. Lager onnistuu varmasti paremmin verrattuna niihin, jotka ovat hankkineet eri laitteet ja innostuksensa ihan muualta.

Vuonna 1990 perustettu POS on yksi nykyisen Olutliiton perustajajäsenistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Alkossa 42,49 euroa maksavan Pirkka-samppanjan suosio ylitti odotukset – uusia Pirkka-viinejä tulossa jo lähiviikkoina9.2.2019 08.15
Nyt se tapahtuu: Pirkka-viinit vähittäismyyntiin – tarjolla myös Pirkka-samppanjaa18.1.2019 08.35
Uusi pienpanimo tähtää salamana vientiin – "Tästä tehdään kansainvälinen olutbrändi"14.2.2019 20.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu