Puheenaihe

"Iso intohimo on havaittu Suomen rajojen ulkopuolella" – helsinkiläisravintolat hyrisevät ilosta Michelin-tähtien vuoksi

Eero Vottonen korostaa tiimityön merkitystä. Palacella on keskeinen rooli uusien kokkilupausten kouluttamisessa.

Palace

Helsingin Etelärannassa sijaitseva Ravintola Palace sai Michelin-tähden Tanskan Århusissa pidetyssä tilaisuudessa 18. helmikuuta. Michelin-tähdet myönnetään niille ravintoloille ja keittiöpäälliköille, jotka edustavat poikkeuksellisen tasokasta ruokaa ja ruoan laatua.

Ravintola Palace palasi näin Michelin-ravintoloiden joukkoon. Suomen ensimmäinen Michelin-tähti myönnettiin Palace Gourmet -ravintolalle vuonna 1987. Eero Mäkelän luotsaamalla ravintolalla oli tähti vuosina 1987–1989.

Pitkän tauon ja laajan remontin jälkeen marraskuussa 2017 uudelleen avatun Palacen tavoitteena on ollut alusta alkaen korkeatasoinen laatu. Sen keittiötä johtaa yksi maamme arvostetuimmista keittiöpäälliköistä, kokkien kokiksi kutsuttu Eero Vottonen.

– Tuntuu mahtavalta, että kaikkeen tekemiseemme ladattu iso intohimo on havaittu myös Suomen rajojen ulkopuolella. Olen tästä tunnustuksesta todella iloinen, sanoo Vottonen.

Myös Hans Välimäki työskenteli uudistetussa Palacessa liki kahden vuoden ajan, mutta hän jätti Palacen viime kesänä.

Muut Suomen yhden Michelin-tähden ravintolat ovat Palacen tapaan helsinkiläiset Demo, Olo, Ora, Ask ja Grön.

Vottonen korostaa tiimityön merkitystä. Hän on alusta alkaen halunnut, että Palacella on keskeinen rooli myös uusien kokkilupausten kouluttamisessa.

– Tällaisilla palkinnoilla on myös tästä näkökulmasta tärkeä merkitys. Nuoret kokit näkevät, että kovalla työllä voi päästä maailman huipulle, jatkaa Vottonen.

35-vuotias Vottonen on jo ehtinyt luoda pitkän uran. Hän on voittanut Vuoden Kokki -kilpailun, kultaa Maailman keittiömestariliiton Global Chef Challenge -kilpailussa ja Suomen Gastronomian Akatemian Kokkien Kokki -palkinnon. Maailman arvostetuimmassa kokkien kilpailussa, Bocuse d'Orissa, Vottonen edusti Suomea kilpailukaudella 2016–2017.

Ravintoloiden tähtiluokitus tuli osaksi Michelin-opasta 1930-luvulla.

– On hienoa olla jatkamassa Eero Mäkelän aloittamaa työtä. Luulen, että Suomesta ei löydy kokkia, joka ei arvostaisi Mäkelää, toteaa Vottonen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Michelin-ravintoloiden keittiömestari kokkaa kuvanveistäjän työhuoneessa – jopa astiasto tehdään vain illallisia varten18.2.2019 19.55
14-tuntista työpäivää tekevä Matti Jämsén on keitetty monessa liemessä: Nuorena palkkanauhan saldo näytti miinus 700 markkaa, tie Michelin-ravintolaan avautui ilmaistyön kautta17.2.2019 20.35
Legendaarisen ravintolan korvaajalla nolo kohtalo Helsingissä – ovi kiinni ja myynnissä jo keväästä8.8.2018 14.41
"Menu on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen" – herkkusuut valitsivat Vuoden ravintolan6.2.2018 15.53
"En voinut olla tarttumatta mahdollisuuteen" – Tv-kokkijulkkis palkattiin Palaceen27.9.2017 10.14
Palacen kyltti alkaa taas loistaa – Uusi omistaja avaa ravintolan syksyllä1.2.2017 10.00
Legendaarinen Palace huutokauppaa koko irtaimistonsa – myyntilistan voi tilata jo nyt 27.11.2016 19.19
"Vain voitto kelpaa" – kokkien maailmanmestari Eero Vottonen kisaa aina täysillä3.11.2016 07.05
Haamuasiakkaat iso riesa – Helsinkiin avaava ravintola laskuttaa 150 euroa jos et peru ajoissa3.11.2017 19.45
Huippukokit älähtivät – Perustuiko 50 ravintolan Suomi-listaus boikottiin?16.1.2018 13.51
Grön on Suomen paras ravintola – "pohjoisten makujen sivistynyt villi"15.1.2018 18.27
Helsinkiin uusi Michelin-tähden ravintola – myös neljälle muulle ravintolalle hyviä uutisia20.2.2018 09.01
Taantuma iski gourmet-ravintoloiden hintatasoon30.5.2013 11.29

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu