Makumaailma

Teollisuusalueen salatussa helmessä jopa jonotetaan viikonloppuisin – "Pizzataikina loppui kesken"

RUOKA Sympaattisen kotoisa pikkuravintola muuntautuu lounaspaikasta pizzeriaksi viikonloppuisin.

Lounaskahvila Pellon ravintoloitsija Joonas Rautio muotoilee pizzapohjaa. Pelto muuttuu viikonloppuisin pizzavetoiseksi ravintolaksi.

Jussi Vehkasalo

Ravintoloitsija Joonas Raution ensimmäinen oma ravintola Roihupellon teollisuusalueella on löytänyt asiakkaansa.

– Arkisin meillä on lounasta, perjantaisin ja viikonloppuisin teemme pizzoja. Pizzoja on nyt alkanut mennä todella hyvin, viime sunnuntaina niitä meni niin paljon, että pizzataikinapullat loppuivat kesken, Lounaskahvila Peltoa pyörittävä Rautio kertoo.

Kaikki kävi lopulta aika nopeasti."

Keväällä 2018 avautunut Pelto otti pizzat viikonlopputuotteekseen parisen kuukautta sitten.

– Työskentelyni ravintola-alalla alkoi, kun aikanaan menin 15-vuotiaana Kotipizzaan kesätöihin. Ja kun muillakin Pellossa työskentelevillä on pizzataustaa, niin lisäsimme ne valikoimaamme.

Oliver-koira saa rapsutuksia Marjo Björkbackalta.

Ravintolakoulu Perhossa kokkausta opiskellut Rautio ehti useamman vuoden ajan etsiä paikkaa, jossa voisi aloittaa oman ravintolan pitämisen.

– Ehdin olla kolmisen kuukautta töissä eräässä toisessa paikassa, kun tämä ravintola tuli myyntiin. Kaikki kävi lopulta aika nopeasti, ja nyt olen sitten yrittäjä, Rautio selvittää.

Keittiöön tehtiin laitehankintoja ja kahvilana aiemmin toiminutta tilaa sisustettiin uuteen uskoon.

– Nyt lounaamme toimii niin, että salaatti ja keitto ovat buffetissa ja lämpimät ruoat tulevat lautasannoksina.

Pelto sijaitsee Roihupellon teollisuusalueella Tulppatiellä.

Lounastajina käy paljon väkeä läheisistä yrityksistä, työpaikka-alueella kun ollaan.

– Teemme pizzat taikinasta lähtien itse, samoin on lounasruokien laita. Tänään meillä on hernekeittoa, sekin on alusta lähtien itse tehty. Hieman minua kaupassa eilen hymyilytti, kun menin ostamaan herneitä hernekeittoa varten. Siinä sattui olemaan toinen ravintoloitsija kassajonossa edelläni, ja hänellä oli siinä laatikollinen valmista hernekeittoa ostettavana.

Syksyllä täällä soi Olavi Virran musiikki."

Kun Ulla Kinnunen ja Marjo Björkbacka saapuvat lounaalle Peltoon, rapsuttelee Björkbacka hetken aikaa häntä heiluen ovella vastaan tulevaa valkoista Oliver-koiraa.

– Ulla tiesi kertoa, että täällä on tänäänkin hyvää ruokaa. Työpaikkamme on tässä lähellä, lounaspaikkamme vaihtelevat, Björkbacka kertoo.

Kinnunen kertoo tutustuneensa Peltoon aika nopeasti sen jälkeen, kun hän puolisen vuotta sitten aloitti työt naapurustossa.

Satu Jumisko ja Joonas Rautio sekä juuri paistettu Umami-pizza.

– Ruoka on erinomaisen hyvää. Syksyllä täällä soi Olavi Virran musiikki, sekin sopi tänne, Kinnunen kuvailee.

Naiset arvostavat sitä, että ruoat tehdään Pellossa omassa keittiössä.

– Isojen lounasketjuravintoloiden ruoat maistuvat vähän samalta aina.

Perjantaisin ja viikonloppuisin pizzaa tulevat hakemaan tai paikan päällä syömään lähiseudun asukkaat.

– Joskus pizzaa tulevat hakemaan lounasasiakkaat kauempaakin. Tarkoitus on päästä mukaan Wolt ja Foodora -ruoankuljetuspalveluihin, Rautio suunnittelee.

Risotto alla caponata tarjoillaan paahdetun vuohenjuuston ja basilikaöljyn kera, vihreää unohtamatta.

Lounaskahvila Pelto

Avautui Roihupellon teollisuusalueen Tulppatiellä viime keväänä. Pellolla on myös cateringpalvelu.

Esimerkkejä lounaslistalta (viikko 8):

Kermainen curry-kasviskeitto, valkosipuliöljy ja krutongit.

Fusilli-pastaa, kikherne-munakoisoragu ja parmesaania.

Chili con carne -burgeri: briossisämpylä, jauheliha-papumuhennosta, cheddarkastiketta, jalapenoja, nachoja, savupaprikamajoneesi ja hapankerma (kasvisversio chili sin carnella).

Esimerkkejä pizzoista:

Viikuna: karamellisoitua sipulia, mozzarellaa, viikunaa, Peltolan blue-sinihomejuustoa ja rucolaa.

Umami: shalottikreemiä, karamellisoitua sipulia, herkkutattia, tuoreita herkkusieniä ja rucolaa.

Chorizo: tomaattikastiketta, mozzarellaa, punasipulia, chorizomakkaraa ja marinoituja katkarapuja.

www.lounaskahvilapelto.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Pizzeriassa saa hanasta viiniä mutta käteisellä ei voi maksaa – "Tämä on ainoa ketjun ravintola, jonka perustamme Suomeen"19.6.2018 10.40
Napolin pizza paistuu äkäisesti Ogelissa22.8.2017 20.15
Pizza Hut kiinni Helsingin keskustassa – tämä ketju tulee tilalle13.2.2019 11.10
Totta se on – Oulunkylässä sijaitsevaan pizzeriaan pitää varata pöytä päästäkseen syömään28.6.2017 11.37
Liuskapizzaketju avaa uuden ravintolan Helsinkiin – "Luonnollinen jatkumo"8.2.2019 14.30
Uusi hampurilaisketju ja kansainvälisille markkinoille kehitetty pizzeria avaavat ydinkeskustassa – "Iltaisin toimii baarina"31.5.2018 07.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu