Puheenaihe

Ilja Janitskin ehdolle eduskuntavaaleihin Paavo Väyrysen puolueesta – Väyrynen: "Kumoamme vanhan vallan"

Paavo Väyrynen

Johanna Erjonsalo / Arkisto

MV-lehti-sivuston perustajana tunnettu Ilja Janitskin lähtee ehdolle eduskuntavaaleihin Paavo Väyrysen Tähtiliikkeessä. 

Väyrynen kertoi asiasta blogissaan tiistaina.

Väyrynen uumoilee, että yhteistyö rikoksista tuomitun Janitskinin kanssa synnyttää arvostelua, mutta se on kuitenkin hänen liikkeelleen hyväksi.

– Emmimme hieman Iljan ehdokkuutta sen vuoksi, että tiesimme valtamedian pyrkivän käyttämään sitä meitä vastaan. Tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että hänen ehdokkuutensa saattaa pikemminkin edesauttaa meidän vaalityötämme Väyrynen perustelee blogissaan.

Väyrynen katsoo, etteivät Janitskin rikostuomiot ole este toiminnalle politiikassa.

– Ilja Janitskinin suurin ”rikos” on se, että hän on rohjennut haastaa valtamedian ja sitä kautta ne yhteiskuntamme valtaapitävät, joita valtamedia tukee, Väyrynen kirjoittaa.

Janitskin tuomittiin lokakuussa 2018 yhden vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen Helsingin käräjäoikeudessa.

Tuomio tuli kuudestatoista eri teosta, jotka liittyvät MV-julkaisuun ja Uber Uutisiin. 

Paavo Väyrynen katsoo, että Janitskin on suorittanut saamansa ehdottoman vankeusrangaistuksen, vaikka tuomiosta on valitettu hoviin.

Väyrynen katsoo, että media vaikeuttaa hänen vaalityötänsä, kun se ei anna julkisuutta Väyrysen tavoitteille. Tästä ovat Väyrysen mukaan osoituksena vuoden takaiset presidentinvaalit ja kahden vuoden takaiset Helsingin kuntavaalit.

Väyrysen mukaan Tähtiliikkeen tavoitteena on kumota nykyinen "vanha valta" Suomessa. 

– Tähtiliike pyrkii perusteelliseen muutokseen Suomen politiikassa. Edustuksellinen kansanvalta ei Suomessa toimi. Kansakunnan tulevaisuuden kannalta tärkeistä asioista ei eduskunnassa edes keskustella. 

– Pyrimme kumoamaan vanhan vallan kokoamalla yli puoluerajojen yhteen niitä suomalaisia, jotka haluavat vahvistaa Suomen itsenäisyyttä ja puolueettomuutta, kannattavat hallittua maahanmuuttopolitiikkaa, puolustavat köyhiä ja vastustavat nykyistä rajua keskittämispolitiikkaa, Väyrynen luettelee.

Väyrynen ja Janitskin ovat jo aiemmin lähentyneet toisiaan sopimalla yhteistyöstä. Janitskinin oli aiemmin määrä asettua ehdolle eduskuntavaaleissa Reformi-liikkeen ehdokkaana. Tämä ehdokkuus ei kuitenkaan nyt toteudu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Seura: Paavo Väyrynen ja Ilja Janitskin tiivistävät yhteistyötään eduskuntavaalien alla12.2.2019 11.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu