Puheenaihe

Uutelaan kaavaillusta mökkikylästä väännetään tänään – "Alue on jo nyt hyvin kuormittunut"

MajaMaja-yhtiön mökkikylä sijoittuisi Nuottasaareen.

Helsingin kaupunki

Uutelan ulkoilualueeseen kuuluvaan Nuottasaareen Vuosaaressa on ideoitu uudenlaista ekomökkikylää. Suunnitteluvarausta MajaMaja Oy:lle käsitellään tänään tiistaina Helsingin kaupunkiympäristölautakunnassa.

Lautakunnan demarijäsenet Eveliina Heinäluoma ja Jape Lovén aikovat esittää suunnitteluvarauksen hylkäämistä. Myös Vuosaaressa on virinnyt asukkaiden keskuudessa vastustusta idealle.

– Hanke lisäisi merkittävästi Uutelan ulkoilualueen liikennettä. Olemme juuri reilu vuosi sitten hyväksyneet Uutelan alueen luonnonhoitosuunnitelman, jossa pyritään vaalimaan virkistysalueen luontoalueita. Kylälle tulisi löytää toinen parempi sijainti, sanoo Eveliina Heinäluoma, jonka mukaan 30 mökkiä mahdollistaisi samanaikaisesti jopa 120 henkilön majoittumisen pienellä saarella.

Nuottasaaressa ei ole voimassa olevaa asemakaavaa. Yleiskaavassa 2016 alue on merkitty merellisen virkistyksen ja matkailun alueeksi. Saareen johtaa kävelysilta.

Heinäluoman mukaan saarelta on purettu huonokuntoinen majoitusrakennus viime vuoden kesällä.

– Ongelmana on Uutelan ulkoilualueen kantokyky, alue on jo nykyisin hyvin kuormittunut. Uutelaan ollaan myös rakentamassa koirien agility-kenttä, joka lisää liikennettä, Heinäluoma kertoo.

MajaMaja-yrityksen tavoitteena on testata uudenlaista majoituspalvelua, jossa painotetaan omavaraisuutta ja merellistä matkailua. Mökit sopivat saariin, joissa ei ole kunnallistekniikkaa.

– Pidämme konseptia tervetulleena avauksena ja toivomme, että Helsingissä päästään kokeilemaan saaristomatkailuun perustuvaa majoitustoimintaa. Nyt esitetty paikka Vuosaaren Nuottasaaressa ei kuitenkaan ole paras mahdollinen vaihtoehto, lautakunnan demarijäsenet katsovat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Helsinkiläiseen saareen puuhataan uudenlaista ekomökkikylää – kokeilun jälkeen saaristomajoja voisi tulla muuallekin9.2.2019 11.05
Uusi asuinkortteli Vuosaaren ytimeen – vuokra- ja omistusasuntoja sadoille asukkaille22.2.2019 13.31
Näin Miina Äkkijyrkän ex-tila tulee muuttumaan – "Uutelan alueen käyttö lisääntyy koko ajan"3.12.2017 09.15
Päiväkotimatka Vuosaaresta Laajasaloon herättänyt kiukkua somessa – Kaupunki: "Keskimääräinen matka-aika on 11 minuuttia"17.12.2018 11.39

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu