Puheenaihe

Siltamäkeen suunnitellaan uusia asuntoja päihdekuntoutujille

Asunnottomien tilannetta pyritään helpottamaan Siltamäkeen rakennettavilla uudisasunnoilla. Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo

Siltamäkeen suunnitellaan lisää asumispalveluita asunnottomille päihdekuntoutujille.

Siltakyläntiellä sijaitsevan hoitokoti Sillanpirtin tilat ovat huonossa kunnossa, eikä kaupungilla ole halua niitä korjata.

Y-Säätiö on tarjoutunut toteuttamaan yhdessä Suoja-Pirtti ry:n kanssa hankkeen, jossa tontille rakennetaan ensin Sillanpirtille uudisrakennus.

Toisessa vaiheessa vanha rakennus puretaan ja tontille toteutetaan valtion tukemia vuokra-asuntoja sekä mahdollinen asumispalveluiden lisäosa.

Tontin käyttöä voidaan tehostaa rakentamalla vanhan rakennuksen tilalle asuinkerrostalo, johon tulisi maksimissaan 1500 kerrosneliötä ara-vuokra-asuntoja. Tämä edellyttää asemakaavan muutosta.

Kaupunkiympäristön toimialan asemakaavoitus näkee, että hanke on alueellisen palvelurakenteen säilymisen kannalta kannatettava. Päihdehuollon ja asunnottomien asuntoyksikölle uuden sijainnin löytyminen voisi olla haastavaa ja saattaisi aiheuttaa suurtakin vastustusta. Päihdekuntoutujien asumista kyseisellä tontilla on sijainnut jo 1970-luvulta lähtien ja toiminta on vakiintunut alueelle.

Tontilla on tilaa hieman nykyistä pienemmälle uudisrakennukselle, joka voidaan sijoittaa niin, että toiminta jatkuu keskeytymättä nykyisissä tiloissa rakentamisen ajan.

Kohde on tarkoitus toteuttaa tuetun asumisen hankkeena ns. asunto ensin -periaatteella, jossa laitospainotteinen hoitokoti korvataan koti- ja avopainotteisella asumis- ja palveluratkaisulla. Asukkaiden pyrkimystä päihteettömyyteen tuetaan.

Ensimmäisen vaiheen uudisrakennukseen tulisi 31 asukaspaikkaa ja toisessa vaiheessa on mahdollista tehdä 10 paikkaa lisää.

Osalle nykyisen hoitokodin asukkaista osoitetaan kaupungin kanssa asuin- ja hoitopaikka, joka tarjoaa ympärivuorokautisia palveluja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu