Minne mennä

Helsingin gaykuoro Out 'n loud konsertoi Musiikkitalossa, vieraana myös lesbokuoro ja virolainen LHBTIQ-kuoro Vikerlased

Baltian ensimmäinen LHBTIQ- eli seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kuoro saapuu Suomeen. Tallinnassa puolitoista vuotta sitten perustettu Vikerlased konsertoi Musiikkitalossa (Mannerheimintie 13 A) 2. maaliskuuta kello 18. Vikerkaar – FinEst Moments -nimellä kulkevan konsertin järjestää Helsingin gaykuoro Out 'n loud. Illan aikana esiintyvät myös Kaupungin Naiset ja The Friends of Dorothy.

Värikäs alalaji suomalaisessa kuoromusiikissa."

Out 'n loudin kuoronjohtaja Aleksi Vaskon mukaan konsertti on odotettu valopilkku Out 'n loudin keväässä, sillä juuri yhteiskonserteissa voi kokea, kuulla ja nähdä joukkovoiman hienouden.

– Kuulijoille tarjoillaan monipuolinen musiikillinen herkku, kun lavalle astelevat vuorollaan Helsingin ja Tallinnan sateenkaarikuorojen joukko. Yhteistyö ystävyyskuorojen kanssa on kallisarvoista ja tärkeää, sillä sateenkaarikuorojen genre on pieni, mutta värikäs alalaji suomalaisessa kuoromusiikissa, Vasko sanoo.

Helsingissä Vikerlased esittää virolaisia kuorolauluja ja englanninkielisiä lauluja. 20-jäsenistä kuoroa johtaa Keio Soomelt. Kuoro on ehtinyt esiintyä jo monilla areenoilla, kuten Baltic Pridessa Riikassa. Heinäkuun alussa kuoro osallistuu Tallinnan 27. laulujuhlille.

Kuoron nimeen liittyy monia merkityksiä ja yksi tarkoittaa virolaisia viikinkejä. Vuonna 1928 valmistui Evald Aavin säveltämä ensimmäinen virolainen ooppera, joka on nimeltään Vikerlased. Sateenkaari on viroksi vikerkaar.

Vuonna 2004 perustettu Helsingin gaykuoro Out 'n loud on tunnettu elämänsuolaisesta tavastaan esittää nykysäveliä ja klassikoita.

Kaupungin Naisten tarina alkaa vuodesta 2014. Suomen ainoa lesbokuoro esittää suomalaisiin runoihin kuorolle sävellettyä musiikkia – ripauksella huumoria ja patetiaa. Sävellykset on tehnyt kuoronjohtaja Petra Lampela.

Viisihenkinen The Friends of Dorothy aloitti viime vuonna ja esiintyy a cappella -tyyliin. Lisätiedot: www.outnloud.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu