Vaalikoneemme on nyt avattu!

Makumaailma

Hääkakkuja maistellaan Fazerilla – mukana myös rubiinisuklaakakku

Kluuvikadun kahvilan pääsymaksullisessa tilaisuudessa maistellaan uusia hääkakkumakuja. Fazerin mukaan jokaisesta kakusta voi myös muokata mieleisensä vaihtamalla vaikka täytettä, kuorrutusta tai koristelua.

Fazer

Suuren suosion saavuttaneet hääkakkutastingit alkavat Fazer Caféssa Kluuvikadulla torstaina ja jatkuvat koko kevään.

Tilaisuuksissa hääparit ja muut tärkeät makutuomarit maistelevat Fazerin kondiittorimestarin johdolla hääkakkuja ja saavat henkilökohtaista opastusta kakun valintaan.

– Hääkakku on hääaterian kruunu ja usein se, mikä herättää eniten keskusteluja ruokailussa sekä myös se juttu, mitä häistä muistellaan jälkikäteen. Hääkakun pitää pystyä yllättämään, ihastuttamaan ja saada aikaan huokauksia, sen pitää olla ikimuistoinen, kertoo satoja hääkakkuja suunnitellut kondiittorimestari Eero Paulamäki Fazerilta.

– Ei ole oikeastaan enää mitään perinteitä sen suhteen mitä saa olla ja mitä ei. Maun ja fiiliksen pitää vain olla oikea, jatkaa Paulamäki tiedotteessa.

Kauden makumaailmoista löytyy muun muassa huippusuosion saavuttanut Ruby-suklaa- sekä Geisha-kakku.

Paulamäen mukaan nykymaailmassa erityisruokavaliot eivät saisi rajoittaa makuja ja sitä, millaisia tuotteita voidaan tehdä.

– Tietenkään emme saa vaikkapa valkosuklaasta laktoositonta tai kermasta maitoproteiinia pois, mutta loistavia ja teräviä makuja uskallan luvata ihan kaikille ja osaltaan sen näytämme myös tänä vuonna tastingeissa. Maun pitää olla juuri oikea, eikä jotain sinnepäin.

Vuoden 2019 hääkakkutasting-menu

Geisha: Yhdistelmä moderniutta, klassisia muotoja ja japanilaista yksinkertaisuutta. Aito Geisha-täyte, maitosuklaamousse, muropohja, paahdettu hasselpähkinä.

Passion: Raikkaan kesäinen moussekakku ihastuttavalla passionhedelmän maulla. Browniepohja, passion cremeux, passioncurd, passion gele.

Off-white: Suklaalla samettiseksi maalattu mansikan ja basilikan elegantti yhdistelmä. Gluteeniton mantelipohja, basilika cremeux, mansikkahilloke, raikas mansikkamousse.

Ruby: Ennennäkemätön hääkakku, jossa ainutlaatuinen Ruby-suklaa ja vadelma kietoutuvat kimaltelevaksi, lehtihopealla koristelluksi kokonaisuudeksi. Ruby-suklaamousse, vadelmacurd, vadelmahilloke, gluteeniton browniepohja. Koristelu lehtihopealla, helmillä ja Ruby-suklaavaahdolla.

Black: Tummanpuhuva, juhlallinen herukkakakku lakritsitwistillä. Tumma sokerikakkupohja, herukkahilloke, lakritsi cremeux, kepeä herukkatäyte

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Himoittu pinkki suklaa tekee paluun, edellinen erä myytiin hetkessä loppuun – Fazer: "Saimme lisää harvinaista raaka-ainetta"13.2.2019 14.20
Kermakakkutrendi väistyi jo – näin syntyy moderni hääkakku26.2.2017 07.30
Suomenlinna on suosittu, mutta haastava hääjuhlapaikka – Nina ja Petra järjestävät ammatikseen häitä ja tietävät, mitä suomalaisparit haluavat16.2.2019 09.05
Valokuvaaja ihmetteli miksi hääpari ei tilannutkaan valokuvia tärkeästä päivästä – "Olivat jo eronneet"17.6.2018 19.30
Fazerilta ainutlaatuinen kokeilu: Leipomoista yli jäänyt raaka-aine tulee myyntiin10.2.2019 11.10
Fazer yrittää iskeä uuteen lounastrendiin – ensimmäinen ravintola avautui15.8.2018 13.26
Unelmahäiden sinnikäs Mona sai ujon Rikun sulamaan – oikoo blogissaan nyt väärinkäsityksiä: "Emme asu Kontulassa, eivätkä kaverit ole vähissä"20.3.2018 18.15

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu