Puheenaihe

Nyt selvisi, mistä remontteja myyvät yritykset saavat yksityishenkilöiden tiedot – Kuluttaja: Tietosuojavaltuutettu kiinnostui yrityksestä

Kuvituskuva.

Arkisto / Sauvo Jylhä

Remontteja kaupustelevat yritykset voivat ostaa tarkkoja tietoja ihmisistä ja heidän taloistaan verkkopalvelun kautta. Tietoja myyvä Leadventure ei suostu luovuttamaan yksityishenkilöistä keräämiään tietoja heidän itsensä tarkistettavaksi, kertoo Kuluttaja-lehti.

Kuluttaja otti yhteyttä tietosuojavaltuutettuun, joka harkitsee, onko sen syytä aloittaa toimenpiteet Leadventuren toiminnan lainmukaisuuden selvittämiseksi.

Leadventuren asiakkaisiin kuuluu muun muassa putki- ja lämmitysremontteja myyvä Kotisun. Se on yksi yhtiöistä, joiden painostavia myyntitapoja kuluttajaviranomainen on pitänyt lainvastaisena ja jonka toimintaa käsiteltiin Kuluttajassa 1/2019.

Leadventuren emoyhtiön Leaddeskin edustajat eivät vastanneet Kuluttajan kysymykseen siitä, näkevätkö he kiertäville remonttikauppiaille tarjoamissaan palveluissa moraalista ongelmaa tai reagoivatko he mitenkään kuluttaja-asiamiehen kannanottoon, jossa heidän asiakkaansa katsottiin rikkoneen lakia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu