Puheenaihe

Kuvat: Rahaa takova suomalaisfirma rakentaa tornitalon Helsinkiin, perustaja on nykyään miljardööri – "Eleetöntä tyylikkyyttä"

Planmecan uusi tornitalo Sorvaajankadun puolelta. Havainnekuva.

JKMM Arkkitehdit

Maailman johtaviin hammashoitolaitteiden valmistajiin kuuluva Planmeca aikoo rakentaa Herttoniemen yritysalueella sijaitsevan pääkonttorinsa ja muiden tilojensa yhteyteen uuden toimitalon, jonka kruununa on noin 16-kerroksinen torniosa. Planmecan perustanut ja käytännössä tyhjästä luonut Heikki Kyöstilä on nykyisin yksi Suomen rikkaimmista ihmisistä. Hänellä on miljardien omaisuus.

Talon arkkitehtuurissa tavoitellaan rakennuksesta tehdyn viitesuunnitelman mukaan "aikaa kestävää eleetöntä tyylikkyyttä". Kaksi ensimmäistä kerrosta ovat pohja-alaltaan isoja ja ne ulottuvat Sorvaajankadulta Asentajanpuistoon saakka.

Asentajan- ja Sorvaajankadun kulmatontille suunnitellun rakennuksen torniosaan tulisi pääasiassa toimistotiloja. Pääkonttoritasoiseen uudisrakennukseen on tarkoitus sijoittaa myös showroom-tilat, neuvottelu- ja koulutustiloja sekä iso henkilöstöravintola.

Uusi rakennus turvaa Planmecan voimakkaasti kasvavan toiminnan jatkumisen Herttoniemessä.

Uudisrakennus liittyy kellarin ja ensimmäisen kerroksen tasolla nykyiseen rakennukseen. Parkkipaikkoja rakennetaan myös kellariin ja pihakannen alle. Rakennuksen pääsuunnittelija on arkkitehti Juha Mäki-Jyllilä JKMM Arkkitehdeista. Hanke edellyttää asemakaavan muutosta, joka on jo laitettu vireille.

Planmeca on perustettu vuonna 1971 ja sen Herttoniemessä sijaitseva tuotanto-, varasto- ja toimistorakennusten kokonaisuus on valmistunut pääosin 1990-luvulla. Uudisrakennus Sorvaajankatu 7:ään valmistui vuonna 2011.

Planmecan rakennushankkeet ovat olleet aiemmin julkisuudessa reilu vuosi sitten, kun hallinto-oikeus torppasi yhtiön Meri-Rastilan Lohiniemenrantaan meren äärelle suunnitteleman koulutuskeskuksen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kiistelty koulutuskeskus merenrantaan ei saanut lupaa Vuosaaressa – hallinto-oikeus kumosi valtuuston päätöksen4.1.2018 08.27
Hammaslääkäreille kurssikeskus ja majoitustiloja Meri-Rastilan rantaan1.9.2015 16.24
Meren rannalla sijaitsevan aavehotellin kohtalo ratkesi Helsingissä – kauhujen näyttämönäkin toiminut talo jättiremonttiin15.11.2018 20.05
Toimistoja muutettu vauhdilla asunnoiksi – Herttoniemessä ja Pitäjänmäellä eniten tyhjää toimitilaa24.2.2019 08.15
Herttoniemen Alko muuttaa huhtikuussa21.1.2019 17.40
Metroasemasta tehdään maamerkki – jatkossa Herttoniemessä odotellaan bussia sisätiloissa10.9.2018 06.50
Herttoniemen ytimeen rakennetaan korkeita asuintaloja – korkein on 16-kerroksinen3.6.2018 09.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu