Makumaailma

Julkkisten uusi ravintolafirma nappasi nimen mantelileivokselta – Jyrki Sukula: "Olen sisäinen tarkastaja"

Uutta Financier Group -ravintolayhtiötä luotsaavat yrittäjä Jyrki Sukula (vas.), ravintola Palacen keittiömestari Eero Vottonen, yrittäjä Saku Tuominen ja Lontoosta Suomeen palaava keittiömestari Helena Puolakka.

Tuukka Koski

Yrittäjät Jyrki Sukula ja Saku Tuominen sekä ravintola Palacen keittiömestari Eero Vottonen ja Savoyssa aloittava keittiömestari Helena Puolakka perustavat uuden Financier Group -ravintolayhtiön yhdessä NoHo Partners -ravintolakonsernin kanssa.

Yhtiö ottaa hoitaakseen juuri Michelin-tähdellä palkitun Palacen ja legendaarisen ravintola Savoyn toiminnan.

Sukulalle on räätälöity uuteen yhtiöön poikkeuksellinen toimenkuva. Hänestä tulee yhtiön quality controller.

– Olen eräänlainen sisäinen tarkastaja. Katson toimintaa pienen etäisyyden päästä ja pidän huolta, että kaikki yksityiskohdat tunnelmasta asiakaspalveluun ovat kohdallaan. Vaikka Eero ja Helena ovat todella kovia tekijöitä, uskon, että lisänäkemys on aina tervetullutta, sanoo Sukula.

Tavoitteemme on saada toinen Michelin-tähti, mitä sitä kiertelemään."

Kaksi viikkoa sitten Michelin-tähtikantaan palanneen Palacen Vottonen sanoo, että yhdestä tähdestä jäi nälkä.

– Tavoitteemme on saada toinen tähti, mitä sitä kiertelemään, sanoo Vottonen suoraan.

NoHo Partners on uuden Financier Group -yhtiön enemmistöosakas.

– Koko toimintafilosofiamme ytimen muodostaa vapauden ja vastuun antaminen ravintoloitsijoille, niin tässäkin tapauksessa. Autamme tarvittaessa, mutta tässä tapauksessa mukana on niin kovia nimiä, että on ilo pysyä taustalla, sanoo NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström.

Uuden yhtiön nimen financier-sana viittaa ranskalaiseen mantelileivokseen, jonka juuret juontavat keskiajalle ja joka on todennäköisesti saanut nimensä leivoksen kultaharkkoa muistuttavasta muodosta.

Financier tunnetaan myös englannin kielen sanana, joka tarkoittaa rahoittajaa.

– Savoy ja Palace ovat jokaiselle suomalaiselle ruokaihmiselle pyhiä paikkoja ja minä en todellakaan ole poikkeus. Se, että saa osallistua niiden kehittämiseen, on minulle todella iso asia, Sukula jatkaa.

Uusi yhtiö aloittaa toimintansa tämän kevään aikana. Palacen toiminta jatkuu ennallaan ja tavoitteena on, että Savoy siirtyy kokonaan Suomeen palaavan Puolakan alaisuuteen vapun jälkeisellä viikolla. Hän tulee johtamaan sekä keittiötä että salia.

Voin luvata, että muutoksia tulee."

Puolakka on aiemmin toiminut keittiömestarina muun muassa Pierre Koffmanin La Tante Clairessa Lontoossa ja apulaiskeittiömestarina Pierre Gagnairen Hotel Balzacissa Pariisissa. Molemmilla on kolme Michelin-tähteä.

– En missään vaiheessa ajatellut palaavani Suomeen, mutta tilaisuus oli yksinkertaisesti liian houkutteleva. Rakastan Savoyta ja pidän sitä ainutlaatuisena kansallisaarteena, sanoo Puolakka.

– Voin luvata, että muutoksia tulee, mutta huolissaan ei tarvitse olla. Pikemminkin sanoisin, että Savoy palaa juurilleen. Pääpaino tulee olemaan suomalaisissa raaka-aineissa. Tulemme tekemään huippuluokan suomalais-ranskalaista ruokaa pienellä venäläisellä vivahteella, Puolakka toteaa.

Saku Tuomisen rooli Financier Groupissa on toimia yrityksen luovana johtajana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Iso intohimo on havaittu Suomen rajojen ulkopuolella" – helsinkiläisravintolat hyrisevät ilosta Michelin-tähtien vuoksi19.2.2019 18.45
Palacen kyltti alkaa taas loistaa – Uusi omistaja avaa ravintolan syksyllä1.2.2017 10.00
Helsinkiläinen ravintola viritettiin julkkiskokin vinkein – "Nyt on selvä kuva mihin suuntaan mennään"4.3.2018 10.25
Vauhdilla kasvanut Restamax aikoo muuttaa nyt nimensä – "Nimi on viesti tulevaisuuden kasvumarkkinasta"27.11.2018 10.35
Restamax-ravintolaketjun yt-neuvottelut ohi – nyt vähennetään 200 tehtävää5.11.2018 18.01

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu