Puheenaihe

Muoviset aterimet jäävät pian historiaan – Clas Ohlson lopettaa niiden myynnin tämän vuoden aikana

Yritys on jo aikaisemmin vaihtanut muoviset pillit, lautaset ja mukit paperisiin.

Kuvan atermiet on valmistettu bambusta, joka on muovia kalliimpia ja ympäristöystävällisempi materiaali.

clas ohlson

Nyt on viimeiset hetket hankkia muovisia kertakäyttöaterimia, ainakin jos tykkää asioida ruotsalaisen kauppaketjun Clas Ohlsonin myymälöissä. Yritys nimittäin kertoo luopuvansa kuluvan vuoden aikana muoviaterimista niin valikoimissaan kuin yrityksen sisäisessä käytössäkin.

Jo aikaisemmin historiaan jäivät muoviset pillit, lautaset ja mukit, jotka yritys vaihtoi paperisiin.

Päätös on osa Clas Ohlsonin pitkäjänteistä vastuullisuussuunnitelmaa. Ensi vuonna se aikoo päästä tavoitteeseensa, jossa kaikkien elintarvikekäyttöön tarkoitettujen kertakäyttöisten tuotteiden on oltava valmistettu biopohjaisista materiaaleista, joita ei määritellä muoviksi.

Vuoden 2020 aikana yrityksen on määrä aloittaa myös pakastepussien ja roskapussien valmistaminen biopohjaisesta tai kierrätetystä materiaalista, ja kaiken muunkin pakkausmateriaalin tulee olla kierrätettävissä.

Vuonna 2025 kaikkien Clas Ohlsonin pakkausten tulee olla suunniteltu siten, että ne vähentävät jätettä ja ennaltaehkäisevät roskaamista. Yritys on jo aikaisemmin käynnistänyt työn tuotekuljetusten pakkausmateriaalien vähentämiseksi.

– Ongelmana on, että kaikkea muovia ei kierrätetä. Tiedämme, että suuria määriä päätyy sekajätteisiin poltettavaksi ja osa päätyy roskaamaan luontoa. Siksi 2019 on viimeinen vuosi, kun myymme elintarvikekäyttöön tarkoitettuja muovisia kertakäyttötuotteita, kertoo Ellinor Wickström, jonka titteli on Manager Product Compliance & Sustainability.

– Poistamme lisäksi kaikki muoviset kertakäyttötuotteet työpaikoiltamme, eli myymälöidemme ja toimistojemme henkilöstötiloista.

Clas Ohlson aloitti toimintansa postimyynnillä vuonna 1918 Taalainmaalla Ruotsissa.

Nykypäivän Clas Ohlson on vähittäiskauppaketju, jolla on asiakkaita viidessä maassa, yli 5 000 työntekijää ja noin kahdeksan miljardin ruotsin kruunun liikevaihto. Suomessa Clas Ohlsonilla on 42 myymälää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu