Ruoka

Näin kastike suurustetaan jauhoilla – onnistuu kolmella eri tavalla

Juri Vainonen

Kastikkeen voi suurustaa jauhoista kolmella eri tavalla. Tässä vaihtoehdot:

1 Rasvasuurustus

Sulata nokare voita paistinpannussa. Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää neste vähitellen koko ajan sekoittaen. Useimmiten kastike saostetaan vehnäjauhoilla.

2 Kokonestesuurustus

Mittaa kylmä neste ja jauhot kattilaan ja sekoita niin, että seoksesta tulee tasaista. Kuumenna kastiketta koko ajan sekoittaen, kunnes kastike saostuu.

3 Osanestesuurustus

Sekoita jauhot vesitilkkaan. Kaada seos ohuena nauhana kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen.

Ohjeet on poimittu K-ruoka.fi-sivustolta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Yksinkertaiset vinkit: Näin tuunaat jauhelihakastiketta – kokeile eri versioita25.1.2018 13.30
Yhden kattilan ihmeessä pastan tärkkelys sakeuttaa keitinveden kastikkeeksi9.2.2017 15.25

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu