Puheenaihe

Esperi Care aloittaa pikakoulutuksen työtekijöiden saamiseksi – Tehy hämmästelee väitettä hoitajapulasta

Esperi Care aikoo palkata lisää työntekijöitä.

Arkisto/Else Kyhälä

Yksityinen hoivayhtiö Esperi Care on päättänyt aloittaa huhtikuussa oman hoiva-avustajan koulutusohjelman yhteistyössä ulkopuolisen koulutuksenjärjestäjän kanssa. Ratkaisua perustellaan työvoimapulalla.

Tehy ei suunnitelmasta riemastu.

– Suomessa ei ole hoitajapulaa, jyrähtää Tehyn edunvalvontajohtaja Else-Mai Kirvesniemi.

Hän lisää, että Suomen 320 000 koulutetusta sotealan ammattilaisesta lähes 40 000 työskentelee täysin toisella alalla.

– Syynä alan vaihtamiseen ovat osaltaan huonot työolosuhteet ja työn vaativuuteen nähden liian matala palkka, sanoo Kirvesniemi.

Käyttäkää yritykset nyt sitä vuosikausia keräämäänne rahaa."

Esperi Caren käynnistämä koulutus tähtää hoiva-avustajan tutkintoon ja on lähihoitajan opintoihin valmistava koulutus. Tehyn Kirvesniemi korostaa, että Suomessa on jo olemassa koulutus hoiva-alan avustavia töitä tekeville. Hän ei näe avustajien pikakoulutuksen ratkaisevan alan ongelmia.

– Meitä kismittää se, että pikakoulutuksella yritetään ratkaista laatuongelmaa. Ei kannattaisi laittaa rahaa näennäistoimintaan. Alalle tarvitaan nyt lisää osaavia ja koulutettuja hoitajia, sanoo Kirvesniemi.

Hän kertaa, mistä ongelmat ovat Tehyn mukaan peräisin.

– Kaikki lähti aikoinaan siitä, kun nämä yksityiset isot hoivayhtiöt irtisanoivat sairaanhoitajia. Sen jälkeen yksiköistä vähennettiin esimiehiä ja avustavia työntekijöitä. Työt kasaantuivat hoivakotien johtajille ja lähihoitajille.

Kirvesniemi toivoo, että hoitajamitoitus kirjataan lakiin.

– Se on hyvä keino estää tällaiset näennäisratkaisut, kuten pikakoulutukset. Mitoituksen kirjaaminen velvoittaisi yhtiöt palkkaamaan lisää koulutettuja hoitajia.

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen totesi aiemmin tiedotteessa, että resepti vanhusten hoivan tilan korjaamiseen on yksinkertainen.

– Käyttäkää yritykset nyt sitä vuosikausia keräämäänne rahaa. Palkatkaa koulutettua hoitohenkilöstöä riittävästi, jotta he eivät uuvu. Palkatkaa avustaviin toimiin alan koulutuksen saaneita ihmisiä. Ja maksakaa sellaista palkkaa, että työntekijät eivät vaihda työpaikkaa tai toiselle alalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Esperi Caren hoivakoti peri muistisairaalta 15 euroa vessapaperin vaihdosta – näin kommentoi nyt vt. toimitusjohtaja31.1.2019 13.40
Esperi Caren työntekijä poistettiin työpaikalta, kun hän ilmoitti epäkohdasta –  Super: vastaavia lain rikkomuksia jopa kymmeniä30.1.2019 09.40
Kohu laajenee: Tradekan hoivayhtiö lopettaa yhteistyön Esperi Caren kanssa – sopimus kesti vain 3 kuukautta29.1.2019 18.20
Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni irtisanoutui – "Kannan vastuuni tästä virheestä"29.1.2019 07.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu