Puheenaihe

PS-kansanedustajalle ei syytettä sauna-asunnosta Töölössä

Ville Vähämäki. 

Arkisto/Johanna Erjonsalo

Kansanedustaja Ville Vähämäkeä (ps.) vastaan ei nosteta syytettä niin kutsutussa sauna-asumisasiassa.

Oulaisen Vähämäen epäiltiin nostaneen eduskunnalta korotettua kulukorvausta Töölössä sijaitsevaa kakkosasuntoa varten ilman laillista perustetta yli kahden vuoden ajan ja siten aiheuttaneen eduskunnalle taloudellista vahinkoa.

Syyttäjän mukaan Helsingin ja Uudenmaan vaalipiirien ulkopuolella asuvana kansanedustajana Vähämäellä oli oikeus saada korotettua kulukorvausta edustajan työnsä hoitamista varten hankittuun asuntoon. Vähämäki on kaiken lisäksi maksanut korotettuna kulukorjauksena maksetun summan takaisin.

Tilannetta ei muuta se, että Vähämäki oli asumistarkoitusta varten vuokrannut Helsingistä huoneiston, joka osoittautuikin saunatilaksi. Huoneistoa koskevassa vuokrausilmoituksessa oli kerrottu, että huoneistossa voi yöpyä satunnaisesti, ja että ulkopaikkakuntalainen voi käyttää huoneistoa satunnaisesti asuntona.

Vähämäen vapauttamiseen syytteistä vaikutti myös se, että huoneiston käytön asumiseen kieltävä kaupungin lausunto oli annettu vasta esitutkinnan alkamisen jälkeen. Näin ollen Vähämäellä ei voinut olla kiellosta tietoa saunatilaa kakkosasunnoksi vuokratessaan.

Myös toinen perussuomalainen kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on käyttänyt samaa saunahuoneistoa asuntonaan. Hakkaraisen osalta edellytykset esitutkinnon alkamiseen eivät kuitenkaan täyttyneet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Saunasotku: Kansanedustaja Ville Vähämäkeä epäillään törkeästä petoksesta – Teuvo Hakkaraisesta ei esitutkintaa21.12.2018 13.54
Asunto saunassa ei ollutkaan ainoa sotku – IL: Vähämäki asui aiemmin varastossa7.8.2018 09.38

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu