Puheenaihe

Hyönteisvillitys laantui jo – Fazer lopetti molempien sirkkaleipien valmistuksen

Kaakaojauholta näyttävästä sirkkajauhosta leivottiin leipää Citymarketin myymäläleipomossa Myyrmannissa viime vuonna. Arkistokuva.

JOHANNA ERJONSALO

Fazer on lopettanut molempien sirkkajauhoa sisältävien leipien valmistuksen, marraskuussa 2017 kovalla kohulla lanseeratun sirkkaleivän sekä elokuussa 2018 markkinoille tulleet sirkkasämpylät.

Vielä viime elokuussa Fazer kertoi tiedotteessa, että sirkkaleipä on saanut ennennäkemättömän suosion ja sen leivonta laajenee koko Suomeen asiakkailta tulleiden kyselyiden perusteella.

Elokuun loppupuolella esiteltiin kotisirkkoja sisältävä sirkkasämpylä-uutuustuote, jonka kerrottiin olevan kaikkien suomalaisten saatavilla, kun taas sirkkaleipää oli saatavilla vain kaupoista, joissa oli Fazerin oma myymäläleipomo.

Nyt molemmat tuotteet on jo haudattu.

– Sirkkaleivillämme oli aluksi iso kysyntä, ne myytiin loppuun useissa myymäläleipomoissamme ennätysajassa. Myyntiä siivitti sirkkaleivän saama laaja kansainvälinen ja kotimainen mediahuomio. Uusintaostoja ei valitettavasti tullut riittävästi. Olimme kuitenkin positiivisesti yllättyneitä suomalaisten ennakkoluulottomuudesta ja kokeilunhalusta, kertoo Helsingin Uutisille Fazer leipomoiden viestintäjohtaja Anniina Niemistö.

– Saimme paljon positiivista palautetta niin rohkeudesta kuin tuotteiden maustakin. Hyönteisruuasta ei ole vielä tullut Suomessa valtavirtaa mutta uskomme silti, että sirkat ovat tulevaisuuden ruokaa. Leipävalikoima kehittyy ja voi hyvin, tuomme jatkossakin kauppoihin uusia innovatiivisia viljatuotteita, Niemistö jatkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Ruoka ei ole hyvää tai pahaa, koska siinä on sirkkoja" – entisellä lihamestarilla on jo 130 sirkkalaatikon farmi21.10.2018 06.45
Sirkkaleivän suosio lyö ällikällä – jauhokin loppui jättileipomolta11.1.2018 06.55
Opiskelijoille aletaan syöttää hyönteisiä – "Vaihtoehtoisia proteiinin lähteitä"25.1.2018 11.33
Sirkkaleipää, toukkasuklaata, kuoriaisjauhoja... – Hyönteisruoat surahtavat perjantaina kauppoihin21.11.2017 19.20
Puolittaako pappa lihansyönnin? – Lihan ja maidon vähentämisestä vääntöä: "Ei voida olettaa, että vanhainkodeissa oltaisiin yhtä jyrkkiä kuin kouluissa"23.2.2019 19.40
Fazerilta ainutlaatuinen kokeilu: Leipomoista yli jäänyt raaka-aine tulee myyntiin10.2.2019 11.10
Jauhelihan suosio poikii mitä ihmeellisempiä uutuustuotteita: sirkkoja, kauraa tai heti valmista lihamassaa7.9.2018 13.49
Tässä se nyt on: Maailman ensimmäinen hyönteisleipä – "Ihmiskunta tarvitsee uusia ravinnonlähteitä"23.11.2017 09.19

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu