Vaalikoneemme on nyt avattu!

Puheenaihe

3 varusmiestä kuoli traagisessa turmassa – kuljettajavarusmies saa sittenkin syytteen

Kolmen varusmiehen kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta nostetaan syyte varusmieskuljettajaa vastaan. Kuva ei liity onnettomuuteen. 

ESM arkisto

Puolustusvoimain kuorma-auton kuljettajana toiminut varusmies saa sittenkin syytteen Raaseporissa 2017 sattuneesta onnettomuudesta, jossa kuoli kolme varusmiestä.

Syyte nostetaan liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kolmesta kuolemantuottamuksesta ja palvelusrikoksesta.

Asiasta teki päätöksensä tänään apulaisvaltakunnansyyttäjä, joka samalla kumosi Länsi-Uudenmaan kihlakunnansyyttäjän tekemän päätöksen olla nostamatta syytettä.

Turma sattui Raaseporissa Leksvallin Skogbyssä 26. lokakuuta 2017. Tällöin VR:n kiskobussi ja Puolustusvoimien kuorma-auto törmäsivät tasoristeyksessä toisiinsa. 

Tasoristeystä ylitettäessä kuljettajalta edellytetään apulaisvaltakunnansyyttäjän mukaan suurempaa varovaisuutta kuin tieliikenteessä yleensä. Kuljettajalla oli ollut mahdollisuus ja hänen olisi myös pitänyt toimia varovaisemmin. 

Päätöksen mukaan on todennäköisiä syitä epäillä, että kuljettaja on rikkonut tieliikennelakia ja aiheuttanut kolmen henkilön kuoleman ja että hän on samalla rikkonut myös puolustusvoimien liikenneturvallisuusmääräystä.

Vaikka apulaisvaltakunnansyyttäjä päätyi eri ratkaisuun kuin kihlakunnansyyttäjä, tämä oli kuitenkin toiminut harkintavaltansa rajoissa.

Turmassa loukkaantuneilla varusmiehillä ei ollut onnettomuuteen liittyen vaatimuksia.

Lisää aiheesta

Syyttäjä: Raaseporin tasoristeysturman nuori varusmieskuski ei nähnyt raiteille 13 sekuntiin – välttyy kokonaan syytteiltä26.9.2018 09.29
Raaseporin turma-auton kuljettajaa epäillään rikoksesta, junamatkustaja menehtyi ehkä sairauskohtaukseen26.10.2017 17.32

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu