Vaalikoneemme on nyt avattu!

Kulttuuri

Palefacen uutuudella jylläävät sähkökitarat

Palefacen uutuuslevy kritisoi vallankäyttöä globaalilla tasolla. - Ihmiset ovat nyt kaduilla kaikkialla, MC pohtii.

Hemmo Rättyä

Bob Dylan suututti aikoinaan faninsa esiintymällä sähkökitarayhtyeen kanssa. Uuden levynsä 25. huhtikuuta julkaiseva Paleface ei ole moisesta huolissaan. Päinvastoin.

– Dylanin tapauksessa suivaantuneet hipit huusivat lavalle ”Juudas!”. Jos vastaavaa tapahtuisi minun keikallani, olisin ihan fiiliksissä, mc naurahtaa.

Lyriikkoihini ovat vaikuttaneet arabikevään tapahtumat ja Occupy-liikkeiden nousut.”
Maan tapa -albumi on toteutettu yhdessä Räjähtävä Nyrkki -yhtyeen kanssa, johon kuuluvat Tuomo Prättälä, Aki Haarala, Mikko Pöyhönen, Heikki Laine ja DJ Leijonamieli. Levyn äänimaailma on muutenkin sähköinen.

– Yritän aina välttää toistamasta samoja kaavoja. Tein Räjähtävän Nyrkin kanssa satakunta keikkaa viime vuonna ja tiesin heti yhteistyön alettua, että äänitän seuraavan levyn bändin kanssa.

Kantaaottavan Hip-hopin ystävien ei kannata kuitenkaan huolestua. Paleface ei säästele mitään eikä ketään tälläkään levyllä.

– Jos Helsinki-Shangri-La oli kuvaus tämän ajan Suomesta, Maan tapa on globaalimpi tutkielma vallasta ja siitä mikä yhdistää suomalaista kadunmiestä ja tunisialaista vihanneskauppiasta.

– Elämme globaalisti suurten mullistusten aikaa ja ihmiset ovat kaduilla kaikkialla. Lyriikkoihini ovat vaikuttaneet esimerkiksi arabikevään tapahtumat ja Occupy-liikkeiden nousut. Levyn nimestä saattaa tulla mielleyhtymiä Suomen hyvä veli -kerhoihin, mutta maapallosta tässä on kyse.

Paleface ei tunnetusti pelkää esittää poikkeavia mielipiteitä. Mannerheimin patsaan vertaamista Radovan Karadžiciin seurasi lehtien välillä käyty sananvaihto Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtajan Matti Apusen kanssa.

– Olen otettu, että Apusen kaltainen henkilö halusi kommentoida tekstejäni. Taiteen tehtävä on edistää keskustelua asioista ja mielestäni tässä niin on käynyt. Vastineessani Apusen kirjoitukseen halusin vain korjata muutaman asiavirheen, enkä nousta provokaatioihin.

Kuitenkin juuri miehen kannanotot vallitsevasta yhteiskuntajärjestyksestä ovat tuoneet vertailuja esimerkiksi Irwiniin.

– Tuntuuhan se kivalta, kun verrataan vanhoihin mestareihin, mutta minä en suostu kenenkään miksikään, Paleface virnistää.

Maan Tapa ilmestyy kauppoihin 25.4. Palefacen levynjulkistamiskeikka järjestetään Tavastialla 5.5. klo 20. Liput 18 e.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu