Viihde

Korkokenkä kaunistaa jokaisen naisen jalkaa - katso ammattilaisen neuvot oikeaoppiseen korkkarikävelyyn

Mitä leveämpi korko on, sitä tukevammalta korkokenkä tuntuu jalassa. Korkealla ja kapeallakin korolla oppii kävelemään kun ottaa pieniä askelia rauhassa.

Ulla Yliherne

– Voi kunpa meille suomalaisille naisille ei olisi niin vaikeaa antaa lantion vähän keinahtaa kun kävelemme korkokengillä, entinen malli ja nykyinen muotiliike Nina´sin omistaja Niina Kurkinen huokaa.

Kaunis ja luonnollinen korkokenkäkävely lähtee Kurkisen mukaan juuri lantion liikkeestä. Pieni keinahtelu ei ole keikistelyä vaan kaunista ja naisellista.

Lantion keinahtelun ohella tärkeintä oikeaoppisessa korkokenkäkävelyssä on jalkojen suoristaminen askelten välillä. Kun liikkeelle lähtee pienillä askelilla eikä kävele liian nopeasti, korkeammillakin koroilla kävely onnistuu.

– Jos jalkaa ei saa suoraksi edes paikalla seistessä, silloin kengän korko on liian korkea, Kurkinen huomauttaa.

– Koska nykyisin melkein kaikissa kännyköissä on videomahdollisuus, voi pyytää vaikka kaveria kuvaamaan kävelyharjoitukset. Oman kävelyn katsominen videolta on hyvin opettavaista, hän tietää.

 

Koska työ on iso osa elämää, hankkisin arkikäyttöön parhaat mahdolliset korkokengät.”

 

Mutta jotta korkkarikävelyä pääsisi harjoittelemaan, ensin täytyy osata valita oikeat kengät. Kurkisen mukaan kannattaa mieluummin panostaa yhteen hyvään pariin kuin haalia kasaan useammat huonosti istuvat kengät, jotka lopulta päätyvät käyttämättöminä kaapin pohjalle.

– Koska työ on iso osa elämää, itse hankkisin arkikäyttöön mahdollisimman hyvät korkokengät. 90 prosenttia elämästämme on kuitenkin arkea. Jos pukeutuisin kauniisti vain juhlia varten, en pukeutuisi juuri koskaan, hän toteaa.

Sopivaa kenkäparia etsiville Kurkinen antaa vinkiksi sovittaa mahdollisimman monia kenkiä, jotta sopiva lesti löytyy. Kun mieleiset korkokengät on löytänyt ne kannattaa koeajaa kotona ennen varsinaista käyttöä.

– Kun koekäyttää kenkiä noin tunnin päivässä, kengät lämpenevät ja muokkautuvat oman jalanjäljen mukaan. Tällöin on pienempi vaaran, että kengät alkaisivat hiertää. Tiedän, että jotkut nopeuttavat kenkien venyttämistä laittamalla uusiin kenkiin märän sukan, mutta itse en suosittele tätä kikkaa, Kurkinen toteaa.

 

Pitkille naisille sanoisin, että pää pystyyn ja korot rohkeasti jalkaan.”

 

Kurkinen on valmis allekirjoittamaan väitteen siitä, että jokaisen naisen jalka näyttää hyvältä korkokengissä, ikään tai kokoon katsomatta.

– Joskus kuulee pitkien naisten sanovan, etteivät he voi käyttää korkoja pituutensa takia. Heille sanoisin, että pää pystyyn ja korot rohkeasti jalkaan. Eihän lyhyille naisillekaan sanota, etteivät he saisi käyttää ballerinoja, Kurkinen tuhahtaa.

Korkokenkäkävelyn kanssa haparoivia hän lohduttaa sanomalla, ettei kukaan ole syntynyt korkokengät jalassa, mutta harjoittelemalla taidon voi oppia.

– Jos kotitöitä pystyy tekemään vaivattomasti korkkarit jalassa, silloin harjoittelu on jo hyvällä mallilla, Kurkinen nauraa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu