Puheenaihe

Jenna Lepomäen surmaaja vankilaan – teki uusia rikoksia Sokos-tavaratalossa tappotuomion koeajalla

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut Joona Hasselqvistin 50 päiväksi vankeuteen.

Pekka Ruissalo

Aikoinaan suurta huomiota herättäneestä Jenna Lepomäen surmasta lopulta 12 vuoden mittaisen tappotuomion saanut tamperelainen Joona Hasselqvist päätyy jälleen kiven sisään. Nyt yhteensä 50 päivän mittainen ehdoton vankeusrangaistus tulee yhteensä seitsemästä petoksesta.

Asiasta kertoo kaupunkilehti Tamperelainen.

Kaikki petokset ovat tapahtuneet heinäkuussa 2018 viikon sisällä. Kaava on ollut jokaisessa petoksessa sama: Hasselqvist on laittanut internetin myyntisivustolle myynti-ilmoituksen esimerkiksi kännykkäpuhelimesta tai pelikonsolista, jota ei ole hänellä ollut olemassakaan. Hasselqvist on ottanut rahat vastaan ja lopettanut yhteydenpidon asianomistajien kanssa tähän. Rikoshyötynä hän on saanut esimerkiksi yhdestä petoksesta 287 euroa, toisesta 254,90 euroa.

Joona Hasselqvist sai elokuussa 2012 elinkautisen vankeusrangaistuksen murhasta yhdessä rikoskumppaninsa Joel Lilon kanssa. Tuomiot muuttuivat vuotta myöhemmin: Turun hovioikeus antoi lokakuussa 2013 tuomion, jossa se katsoi, että kyse oli murhan sijaan taposta ja avunannosta tappoon. Hovioikeuden mukaan henkirikoksessa ei ollut vakaata harkintaa.

Hovioikeus perusteli päätöstään muun muassa sillä, että rikos tapahtui tekijän käyttämässä asunnossa, jossa tappamisen jälkien hävittäminen on vaikeaa.

Lisäksi ei ollut näyttöä siitä, houkuteltiinko Lepomäki palaamaan asuntoon tappamistarkoituksessa. Joona Hasselqvistin elinkautinen tuomio aleni tuolloin 12 vuodeksi. Lilon tuomio aleni kuuteen vuoteen.

Tuosta tuomiostaan Hasselqvist suoritti kolmasosan ennen vapautumistaan.

Hasselqvistin asioita on käsitelty käräjillä lähikuukausien aikana kahdesti. Tammikuussa 2019 hänet tuomittiin 25 päiväsakon rangaistukseen petoksesta.

Syyskuussa 2018 mies otti Tampereen Sokoksesta olkalaukun ja poisti siitä sivuleikkureilla hälyttimen. Vartijat tavoittivat miehen Hämeenkadulla, ja joutuivat pistämään vastaan hangoitelleen miehen lopulta rautoihin.

Mies tuomittiin varkaudesta, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä murtovälineen hallussapidosta yhteensä 55 päiväsakon suuruiseen rangaistukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu