Urheilu

HIFK:n tähtiratkaisija uhkuu itseluottamusta – "Pystymme voittamaan kenet tahansa tässä liigassa"

Erik Thorell

Johanna Erjonsalo

Helsingin IFK nappasi torstai-iltana 4–1-voiton Porin Ässistä jääkiekon SM-liigassa ja varmisti samalla suoran paikan puolivälieriin. Siellä HIFK kohtaa Lahden Pelicansin. HIFK:n sankariksi nousi ruotsalaistähti Erik Thorell, joka iski päätöserässä kaksi maalia ja vapautti helsinkiläiset piinasta. Tappio olisi tiennyt sitä, että HIFK olisi joutunut aloittamaan urakkansa jo lauantaina ja piinaavista säälipudotuspeleistä.

– Totta kai me tarvitsimme tämän voiton. Ne olivat todella isot maalit ja todella iso voitto, Thorell huokaisi pelin jälkeen.

Ässät haastoi HIFK:n kuitenkin tosissaan. Helsinkiläisyleisö joutui pureskelemaan kynsiään Thorellin osumiin saakka. Ässien kannalta ottelulla ei ollut enää mitään merkitystä, mutta porilaiset halusivat vielä kerran näyttää osaamistaan ennen kesäloman alkua.

– Tässä sarjassa ei ole helppoja pelejä. Heillä ei ollut enää mitään hävittävää ja he yrittivät kovaa. Heidän luistelunsa oli hyvää ja se teki meille tästä illasta vaikean. Pystyimme kuitenkin säilyttämään malttimme. Lopulta se sitten tuotti tulosta ja saimme päätöserässä kaksi maalia ja voiton, Thorell kertasi.

HIFK:n katse kääntyi heti ottelun jälkeen ensi viikon torstaina alkavaan puolivälieräsarjaan Lahden Pelicansia vastaan. Thorell ei tehnyt tuoreeltaan vielä syväanalyysia lahtelaisista. Sen aika koittaa varmasti myöhemmin.

– He ovat hyvä joukkue, mutta niin olemme mekin. Meillä on kaikki mahdollisuudet heitä vastaan. Nyt ruvetaan valmistautumaan siihen.

Pelicans on eittämättä sarjassa suosikki. HIFK ei kaatanut runkosarjan aikana lahtelaisia kertaakaan. 

– Jokainen peli tässä sarjassa voi päättyä ihan miten vain, eikä helppoja voittoja ole tarjolla. Pudotuspelit ovat ihan oma juttunsa ja meillä on kaikki mahdollisuudet mennä siitä sarjasta jatkoon.

Thorellin mielestä ennakkosuosikkia sarjaan ei voi nimetä runkosarjan perusteella.

– Ei se ole noin yksinkertaista. Me olemme todella hyvä joukkue ja pystymme voittamaan ihan kenet tahansa tässä liigassa. Mutta nähtäväksi jää. Teemme parhaamme ja sitten näemme, miten tässä käy, tähtipelaaja ennakoi.

HIFK on Suomen mittapuulla suurseura. Kuinka iso helpotus kuuden parhaan joukkoon pääseminen oli?

– Onhan se iso asia. Nyt saamme hieman levätä ja harjoitella. Pääsemme työstämään omaa peliämme viikon aikana ja se on iso asia, Thorell vahvisti.

Ville Hirvonen, Helsinki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Näin HIFK:n päävalmentaja ennakoi Pelicans-sarjaa: "He ovat suosikkeja, se on selvä"15.3.2019 08.23

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu