Urheilu

Näin HIFK:n päävalmentaja ennakoi Pelicans-sarjaa: "He ovat suosikkeja, se on selvä"

Ari-Pekka Selin

Liiga

Helsingin IFK kampesi torstaina jääkiekon SM-liigassa kuuden parhaan joukkoon ja kohtaa ensi viikon torstaina alkavassa puolivälieräsarjassa Lahden Pelicansin.

HIFK ei voittanut Pelicansia kertaakaan runkosarjassa, joten lahtelaiset lähtevät selvänä suosikkina sarjaan.

– Neljä kertaa olemme heitä vastaan pelanneet ja neljä kertaa he ovat meidät voittaneet. Heillä on todella leveä materiaali, terävä kärki ja he ovat saaneet hyviä vahvistuksia. Pelicans on hyvin valmennettu ja sitoutunut ryhmä. Se on ihan selvä asia, että he ovat suosikkeja. Runkosarjan kolmas vastaan kutonen. Heillä on ollut kova flow-tila päällä, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen ennakoi.

HIFK saavutti runkosarjassa lopulta monien vaiheiden jälkeen minimitavoitteensa eli suoran paikan pudotuspeleihin. Helsinkiläisten runkosarja oli melkoista vuoristorataa ja Pikkarainen korvasi kesken kauden Ari-Pekka Selinin päävalmentajan tontilla.

– Runkosarja oli monivaiheinen. Tuloksellisesti aloitettiin hyvin ja sen jälkeen tuli pitkä suvantovaihe. Loppua kohden saimme parannettua pistetahtia, mutta niin paransivat muutkin. Loppuun asti meni taistelu, mutta se on tietyllä tavalla myös urheilun hienoutta. On selvää, että runkosarja oli myös joukkueelle tietyllä tapaa raskas, mutta kyllä se myös hioo yhteen, kun tällaisesta selviää, Pikkarainen tuumi.

Ville Hirvonen, Helsinki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

HIFK:n tähtiratkaisija uhkuu itseluottamusta – "Pystymme voittamaan kenet tahansa tässä liigassa"15.3.2019 08.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu