Puheenaihe

Kohuttu espoolaiskoulu saa toiminnastaan ylistävää kiitosta – "Yleinen tapa"

Sijaiset kehuivat Saunalahden koulun Suomen parhaaksi työpaikaksi.

Anneli Tuominen-Halomo

Espoolainen Saunalahden koulu on äänestetty viime vuoden parhaiden keikkatyöpaikkojen joukkoon. Valinnan tekivät Seure Henkilöstöpalveluiden vuokratyöntekijät.

Saunalahden koulussa vuokratyötä käytetään muun muassa sijaisuuksiin.

Koulun apulaisrehtori Minna Welinin mukaan koulussa on kiinnitetty erityistä huomiota sijaisten perehdytykseen.

– Yleinen tapa Saunalahden koulussa on, että kaikki auttavat mielellään. Sijaisten viihtyvyyteen vaikuttaa hyvien osaajien arvostus ja se varmasti näkyy, Welin sanoo Seuren tiedotteessa.

Saunalahden koulussa nousi viime elokuussa kohu, kun peruskoulun rehtori Hanna Sarakorpi sai yllätyspotkut. Espoon kaupunginhallitus päätti kuitenkin lokakuussa, että hän saa jatkaa tehtävässään.

Vuoden parhaat työkohteet -äänestyksessä valittiin voittajat opetuksen lisäksi kolmelta muultakin toimialalta.

Sosiaali- ja terveydenhuollossa ykkönen oli Jorvin sairaala Espoossa,varhaiskasvatuksessa Vaaralanpuiston päiväkoti Vantaalla ja palvelualoilla Helsingin työväenopiston opistoisäntäpalvelu Helsingissä.

Helsingin työväenopiston opistoisäntäpalveluiden palvelupäällikkö Seppo Valmari kertoo työväenopiston panostavan henkilöstön työhyvinvointiin, perehdytykseen, valmentavaan johtajuuteen ja tasapuoliseen kohteluun.

– Sijaisen täytyy tuntea tulevansa arvostetuksi ja kuulluksi, Valmari kommentoi.

Vantaalaisen Vaaralanpuiston päiväkodinjohtaja Sari Ikonen-Polamon mukaan voiton syynä on halu pitää sijaisista hyvää huolta. Sijaisten viihtymiseen vaikuttaa työpaikan ilmapiiiri, vastaanotto ja positiivinen kohtelu.

Jorvin sairaalassa Seuren kautta kiertävänä varahenkilönä työskentelevä Torbjörn Andersson ei yllttynyt Jorvin voitosta.

–  Jorvissa on hyvät kehittymismahdollisuudet, mukava työporukka, hyvä vastaanotto ja vuokratyöntekijä otetaan työporukkaan mukaan. Tulee heti tunne työyhteisöön kuulumisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu