Puheenaihe

Tilasto: Eduskuntaan pyrkivistä yrittäjistä entistä useampi vasemmistoliitosta

Li Anderssonin edustama vasemmistoliitto on kasvattanut eniten yrittäjäehdokkaidensa määrää. Suomen suurimmat "yrittäjäpuolueet" ovat silti edelleen kokoomus, perussuomalaiset ja keskusta.

Johanna Erjonsalo / arkisto

Huhtikuun eduskuntavaalit vetävät yrittäjäehdokkaita selvästi enemmän kuin edelliset eduskuntavaalit. Vuonna 2015 yrittäjäehdokkaita oli 364, tänä vuonna 437. Näin eduskuntavaalien noin 2500 ehdokkaasta hieman vajaa 20 prosenttia on yrittäjäehdokkaita. Kaikkiaan viime vaaleihin verrattuna kasvua on viidennes.

–  Olen hyvin iloinen siitä, että yrittäjäehdokkaiden määrä on kasvanut näin paljon, Suomen Yrittäjien järjestöjohtaja Hanna Hietala kommentoi.

Suurimmat yrittäjäpuolueet ovat kokoomus (66 ehdokasta), perussuomalaiset (62) ja keskusta (61).

Eniten yrittäjäehdokkaiden määrää on kasvattanut kuitenkin vasemmistoliitto – yhdeksästä viiteentoista. Yrittäjäehdokkaiden määrä on kasvanut myös muun muassa vihreissä ja RKP:ssä.

Perinteisissä isoissa puolueissa yrittäjäehdokkaiden määrä on sen sijaan laskenut. Erityisen suurta lasku on ollut SDP:ssä.

Puoluekentän uusista tulokkaista yrittäjäehdokkaita ovat keränneet Seitsemän tähden liike ja Sininen tulevaisuus. Myös vuosi sitten perustettu Liike nyt on kerännyt listoilleen useita yrittäjäehdokkaita.

Suomen Yrittäjillä on meneillään Lapista Helsinkiin ulottuva Kasva Suomi -kiertue. Se alkoi 18.2. Rovaniemeltä ja päättyy 26.3. Helsinkiin. Kiertueella eduskuntavaaliehdokkaat ja yrittäjät pääsevät keskustelemaan keskenään ja äänestäjien kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu