Puheenaihe

Eduskunnan pääsihteeri ei usko Emma Karin äänestyslaitteen toimimattomuuteen – "Kari jätti todennäköisesti painamatta äänestyspainiketta"

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari.

Johanna Erjonsalo

Eduskunnan pääsihteeri Maija-Leena Paavola kiistää, että eduskunnan äänestyslaitteiden toiminta olisi vaikuttanut perjantaina Vaasan sairaalan päivitystä koskevaan äänestystulokseen.

Eduskunta hylkäsi perjantaisessa täysistunnossaan Vaasan sairaalan laajan päivystyksen äänin 92–91.

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari kertoi äänestyksen jälkeen äänestäneensä aloitteen puolesta, mutta ääni ei jostain syystä rekisteröitynyt.

Hän totesi itse mokanneensa, mutta arveli, että syy voi löytyä reistailleista äänestyslaitteista.

Paavolan mukaan tämä ei ole mahdollista.

– Äänestysjärjestelmä on suunniteltu ja rakennettu niin, että äänestyspainikkeissa olevan vian tulisi ilmetä laajempana ongelmana kuin vain yhden edustajan kohdalla, Paavola vakuuttaa eduskunnan lauantaina julkaisemassa tiedotteessa.

Perjantain äänestyksessä näin ei ollut, vaan kansanedustaja Emma Kari oli ainoa edustaja, jonka kohdalla asia nousi esille, kun äänestettiin Vaasan keskussairaalan päivystysasiasta.

– Edustaja Kari jätti todennäköisesti painamatta äänestyspainiketta ja rekisteröityi poissaolevaksi, Paavola arvioi.

Viime keskiviikon äänestyksen yhteydessä ilmenneellä valotauluvialla ei ollut yhteyttä varsinaisen äänestysjärjestelmän toimivuuteen.

– Edustajien paneelissa olevat äänestyspainikkeet toimivat sekä keskiviikkona että perjantaina virheettömästi, Paavola kertoo.

Kaikkien kansanedustajien äänestyspainikkeiden toimivuus todennetaan jokaviikkoisessa salitestauksessa. Testaus toimitetaan käytännössä istuntokauden aikana joka maanantai.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu