Puheenaihe

Äiti ja sadat muut huolestuivat: Ala-asteen viereen tulossa asuntoja päihteiden käyttäjille – "Pienten koululaisten ei pitäisi joutua miettimään näitä"

RAKENTAMINEN Hoitokoti Sillanpirtti järjestää tällä viikolla infotilaisuuden alueen asukkaille ja esittelee suunnitelmiaan.

Hoitokoti Sillanpirtti sijaitsee lähellä Siltamäen ala-asteen koulua (takana taustalla). Hoitokodin tilalle suunnitellaan asuntoja, joissa asukkailta ei vaadita päihtettömyyttä.

Sanna Jompero

Siltamäessä asukkaat ovat olleet kauhuissaan hoitokoti Sillanpirtin suunnitelmista purkaa hoitokodin vanha ja käyttöikänsä päässä oleva rakennus ja rakentaa tilalle erillisiä asuntoja hoitokodin asukkaille (HU 26.2).

Eniten pelkoa herättää se, että jatkossa asukkailta ei vaadittaisi päihteettömyyttä. Vieressä sijaitsee Siltamäen ala-aste.

Uudet, erilliset asunnot toimisivat Asunto ensin -periaatteella, jolla nykyisin hoidetaan asunnottomuutta.

Tällä hetkellä päihdekuntoutusta tarjoavassa Sillanpirtissä asukkaat ovat sitoutuneet päihteettömyyteen. Hoitokoti on toiminut alueella 1970-luvulta alkaen, eikä ongelmia ole ollut.

Suunnitelmia vastaan on laadittu adressi, joka on tähän mennessä allekirjoittanut 384.

– Toiminta toisi viereisellä tontilla sijaitsevan ala-asteen välittömään läheisyyteen aktiivisia monenlaisten päihteiden käyttäjiä. Tällainen toiminta ei sovellu kyseiselle alueelle, adressissa kirjoitetaan.

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi helmikuussa tontinvarauksen Y-säätiölle tuetun asumisen asumisyksikön suunnittelua varten. Esitys käsitellään seuraavaksi kaupunginhallituksessa.

– Poliisi on useaan kertaan esittänyt huolensa nuorten huumeiden ja alkoholin käytöstä. Kuinka suurella todennäköisyydellä tästä seuraisi päihteiden käytön välittämistä alueella alaikäisille? kysyy koulun toista luokkaa käyvän oppilaan äiti Katja Karonen, joka on toinen adressin perustaneista.

Yhdistelmä ei ole ollenkaan sopiva.”

Huolta asukkaissa aiheuttavat mahdolliset lieveilmiöt.

– Moni pienistä koululaisista kulkee lisäksi tontin ohi kouluun. Heidän ei pitäisi joutua miettimään, mitä he kotimatkalla kohtaavat, Karonen jatkaa ja korostaa, ettei hoitokodin nykyisestä toiminnasta ole ollut haittaa.

– Emme vastusta hoitokodin toimintaa sellaisenaan kuin se nyt on. Paikka on rauhallinen ja siellä on ollut fiksua porukkaa. Kun päihteiden käyttö sallitaan, se tulee näkymään myös katukuvassa. Yhdistelmä ei ole ollenkaan sopiva, Karonen toteaa.

Hoitokoti järjestää keskiviikkona kello 18 suunnitelmista infotilaisuuden alueen asukkaille.

Sillanpirtissä työskentelevä sosionomi Janne Leskinen sanoo, että asukasvalinnat tullaan jatkossakin tekemään kaupungin asumisen tuki -yksikön kautta. Asukasvalintoihin tullaan kiinnittämään huomiota.

– Ymmärrämme, että suunnitelmiin liittyy uhkakuvia. Pyrimme kuitenkin vaikuttamaan siihen, minkälaisia asukkaita tänne muuttaa.

Sillanpirttiin hakeudutaan tällä hetkellä kaupungin päihdepoliklinikoiden kautta. Hoitokoti sijaitsee osoitteessa Siltakyläntie 11.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Siltamäkeen suunnitellaan uusia asuntoja päihdekuntoutujille26.2.2019 19.10
Huumeiden piikitystila törmäsi Helsingissä lakiin – kaupunki haluaa nyt oman erillislain15.3.2019 10.21
Sosiaalipomo asunnottomien asuntolasta: "Pienyksiköt olisivat Ruusulankatua parempia"9.2.2017 20.40
Nuorten tukikotiin jonotetaan Helsingissä – Kolme kertaa katkolla käynyt Eetu, 23: ”Taistelen tässä toinen jalka haudassa"9.3.2019 09.15
Suutarilaan uusi mielenterveyskuntoutujien palvelukoti2.12.2014 15.21
Laura, 24, ei juo, eikä käytä huumeita: joutui silti asunnottomaksi – "Yhtenä päivänä tulin kotiin ja lukko oli vaihdettu"15.10.2018 06.55
Asunnottomien asumispalvelu vaarassa loppua – "Säästämme kaupungille selvää rahaa"6.11.2016 08.14
Poliisi: Matala ilmoituskynnys lisää hälytyksiä Ruusulankadulle12.11.2013 14.38

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu