Puheenaihe

Drag-euroviisushow on huimaa sekuntipeliä – Virve Rosti ja Carola sekä 84 muuta artistia kahden miehen esittämänä

SHOW Marko Vainio ja Jukka Kuronen esiintyvät kymmeninä viisuartisteina.

Marion Rung nähdään tuplana Marko Vainion ja Jukka Kurosen Euroviisushow´ssa.

Tiia Santavirta

Jos lavalla nähdään 86 eri artistia kahden miehen esittämänä, täytyy valmistelut illan esitystä varten käynnistää jo puolilta päivin.

– Silloin aloitetaan peruukkien harjaaminen, kertoo drag-artisti Marko Vainio.

Ensivaikutelma ratkaisee.”

Lähes 80 peruukkia pitää sukia kuntoon, sillä ne on roudattu keikkapaikalle lätkävarustekasseissa. Kymmenessä jättikassissa tuodaan paikalle myös kaikki muu Lailasta Lordiin -euroviisushow´n rekvisiitta, kuten Virve Rostin ”salamapuku” ja Lordin maski sekä yli kymmenen paria kenkiä.

Kaikki peruukit ja asut on laitettava niin valmiiksi lavan taakse, että niihin voi sujahtaa sekunneissa.

– Vaihdot ovat keskimäärin 40–50 sekuntia eikä lavalla ole koskaan tyhjää, sanoo dragshow´n toinen artisti Jukka Kuronen.

Euroviisushow´ssa ovat mukana Suomen viisut 1960-luvulta lähtien unohtamatta tämän vuoden edustajaa Darudea. Niiden lisäksi nähdään iso joukko muiden maiden edustajia, kuten Ruotsin Carola Häggqvist tuulikoneineen ja tietysti Loreen käsiliikkeinen.

Överiksi vedetty esiintyminen naurattaa jo sinänsä, mutta lisää hauskuutta tulee huumoriedustajista niin kuin vaikkapa Ukrainan Verka Serduchkasta tähtipäähineineen. Ja kyllähän aikakauden pukeutumien ja muukin tyyli naurattaa tänä päivänä.

– Viihde edellä mennään, Vainio määrittelee.

Väliaikoineen parituntiseen viisuiloitteluun mahdutetaan valtava määrä playbackina esitettäviä lauluja, joista osa ohitetaan 3–5 sekunnin osuudella. Vainio ja Kuronen toteavat, että kaikki voittajaviisut eivät vain ole kiinnostavia. Jotkut biisit laulajineen pitää mainita yleisölle, sillä juuri kukaan ei muista niitä.

Ja sitten on heitä, jotka kaikki tietävät. Sellainen on muun muassa 1970-luvun Fredi, jonka hahmo syntyy muhkeilla irtoviiksillä ja polkkatukkaperuukilla.

– Tiedän, että kun mä näytän pääni täältä verhon takaa, niin te alatte nauraa, Vainio paljastaa ajattelevansa ennen lavalle menoa.

Frediltä kuullaan Varjoon, suojaan ja tietysti Pump, pump.

Kun esiintymisasut ja peruukit ovat järjestyksessä, Vainio ja Kuronen tekevät perusmaskin eli lavameikin, jolla mennään koko esitys.

– Hahmo muodostuu vaatteilla ja hiuksilla, joilla luodaan illuusio. Ei meikillä, Kuronen selittää draghahmon luomista.

– Ensivaikutelma ratkaisee, Vainio jatkaa.

Yksi kaikkien drag-esiintyjien rakastama suosikki puuttuu viisushow'sta, koska Paula Koivuniemi ei ole koskaan edustanut Suomea. Se hämmentää kokeneita drag-ammattilaisia, jotka esiintyvät paljon myös yksin laivoilla ja yrityskeikoilla.

– Kaikilla muilla keikoilla Paula pitää olla.

Euroviisuja huumorilla

Lailasta Lordiin – Euroviisushow Remix on Jukka Kurosen, 41, ja Marko Vainion, 38, päivittämä dragesitys heidän viime kevään show’staan.

Se nähdään Vantaalla Kulttuuritalo Martinuksessa (Martinlaaksontie 36) 29. maaliskuuta kello 19.

Liput 26/32 euroa ennakkoon Ticketmasterista.

Show nähdään Helsingissä Aleksanterin teatterissa 24. toukokuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu