Ruoka

Rakastatko suklaata? Tähän helppoon herkkuun tarvitset vain kaksi ainesosaa

Eveliina Salomaa

Jääsuklaasta tulee ensimmäisenä helposti mieleen joulu, mutta superhelppo konvehti maistuu hyvältä läpi vuoden.

Helpoimmillaan jääsuklaaseen tarvitsee vain kaksi ainesosaa: kookosrasvan ja suklaan. Kookosrasvaa laitetaan puolet suklaan määrästä – eli esimerkiksi 100 grammaan suklaata 50 grammaa kookosrasvaa.

Tärkeää on käyttää kovaa kookosrasvaa eli kylmäkaapissa olevaa, voipaketin mallisessa pakkauksessa myytävää rasvaa.

Sulata suklaa ja kookosrasva parinkymmenen sekunnin ajan mikrossa samassa kulhossa ja kaada joko metallisiin pieniin konvehtimuotteihin tai silikonimuotteihin. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Voit maustaa jääsuklaata esimerkiksi nestemäisillä elintarvikearomeilla vaikkapa piparmintun tai appelsiinin makuisiksi.

Lisää aiheesta

Näin lisäät raakaravintoa ruokavalioon – tässä reseptit helppoon "pastaan", tomaattiseen keittoon ja suklaamousseen21.3.2019 19.45
Rakastatko suklaata, mutta et siedä viljaa? – Testaa nämä gluteenittomat kahden suklaan keksit24.1.2019 19.30
Gluteenitonta, suklaista tai suolaista – nämä helpot herkut ehtii tehdä nopeastikin14.3.2019 19.40

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu