Makumaailma

Suosittu ravintola avaa uuden paikan ydinkeskustassa – alkaa tarjota meksikolaista sunnuntaibrunssia

Meksikolaiset maut tulevat Annankadulle.

El Rey

Neljän vuoden ajan Vuorimiehenkadulla toiminut El Rey avaa uuden ravintolan osoitteeseen Annankatu 20.

Tacojen, cevichen ja muiden meksikolaisten herkkujen ystävät eivät aina ole mahtuneet Vuorimiehenkadun 25-paikkaiseen ravintolaan. Annankadun El Reyn myötä asiakaspaikkojen määrä kasvaa 90:een.

– Meillä on ollut maine ravintolana, johon on vähän vaikea päästä. Jatkuvasti täysi ravintolasali on tietysti positiivinen ongelma, mutta asiakaspaikkojen lisääntyminen tekee meidät todella onnellisiksi, hehkuttaa ravintoloitsija Luis Rico.

Samassa yhteydessä El Rey ottaa käyttöön uuden varausjärjestelmän. Pöytävaraukset molempiin ravintoloihin voi tehdä saman järjestelmän kautta.

El Reyn perustajat Luis Rico ja Hector Ortega saapuivat Suomeen toisistaan tietämättä noin vuosikymmen sitten, kumpikin suomalaiseen naiseen rakastuneena.

Juristin koulutuksen saanut Rico työskenteli vuosia Meksikon suurlähetystössä.

Ortegan työnantajia olivat helsinkiläiset eturivin ravintolat, muiden muassa Sundmans, Patrona, Gaijin, Farang, Sasso ja Pastor.

Tutustuttuaan toisiinsa miehet huomasivat jakavansa intohimon synnyinmaansa ruokakulttuuriin ja sen tuomiseen suomalaisten ulottuville. Alkoi yhteisen ravintolahankkeen suunnittelu.

El Rey konkretisoi Ricon ja Ortegan ravintolafilosofian, johon kuuluu lämmin vieraanvaraisuus, rento tunnelma, alkuperäiset meksikolaiset maut ja ensiluokkainen palvelu.

Annankadun El Reyn listalta löytyvät tutut suosikit, muun muassa kalatacot, klassinen kala-annos ceviche ja katuruoasta tyylinsä ammentava tacoannos carnitas.

Keittiömestari Ortega odottaa uuden ravintolan myötä avautuvaa mahdollisuutta laajentaa ruokalistaa.

– Annankadun El Reyn uutuuksia ovat uusi tasting menu, sopesitos, kookoksesta valmistettu vegaaninen ceviche de coco ja muut annokset, joiden valmistamiseen aiempaa tilavampi keittiö antaa mahdollisuudet, Ortega toteaa.

– Sunnuntaisin tuomme tarjolle myös uutuuden, meksikolaisen brunssin.

El Reyn lista täydentyy vegetaaristen ja vegaanisten annosten valikoimalla, ja luvassa on myös uusia cocktaileja sekä alkoholittomia drinkkejä. Taqueria El Rey on osa NoHo Partners Oyj:tä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tällaista on arki Suomen suurimmassa hotellissa – 1 500 kananmunaa päivässä, ensimmäiset tahtovat aamupalaa 03.3021.2.2019 21.05
Kuvat: Näin Helsingissä jonotettiin 15 euron puuroaamupalaa – "Tunti meni ja kahvi loppui kesken"5.9.2018 06.25
Helsinkiin avautui Euroopan mittakaavassakin harvinainen ravintola – "Ruokavaliota noudattavien keski-ikä on huomattavan korkea"16.3.2019 19.40
Helsinkiläisravintolan 10 euron puuroaamiaisesta nousi kohu – "Kun tähän lisätään hyvä palvelu, niin hinta on kohdallaan"4.9.2018 20.15
Meksikolaisen gastrodiplomatian viesti:" Kokkaa hyvällä fiiliksellä ja vähintään kymmenelle"2.12.2016 16.00
Tämäkin meksikolaisravintola tähtää nopeaan kasvuun 17.8.2016 19.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu