Makumaailma

Koffin helsinkiläistynyt norjalaispomo maistoi kaikkia panimon 130 juomaa: Nostaa suosikikseen oluen, joka miellyttää suomalaisia – "Maailman paras humala"

Anders Frydenlund on toimitusjohtajana päässyt tutustumaan Sinebrychoffin juomatuotteisiin. Suosikki on Koff-olut, jota hän kertoo nauttivansa muutaman annoksen perjantaisin töiden jälkeen.

Anton Soinne

Syksyllä 2017 Sinebrychoffin toimitusjohtajana aloittanut Anders Frydenlund, 43, kertoo ”juoneensa läpi yhtiön koko portfolion”, eli käytännössä maistaneensa kaikkia panimon myymiä juomia. Niitä on noin 130 erilaista. Suosikkijuomaksi valikoitui Koff-olut.

– Olen asunut Tšekissä neljä vuotta ja löytänyt sieltä myös vaimoni. Koff-oluessa käytetään tšekkiläistä Saaz-humalaa, joka on mielestäni maailman paras, hän perustelee.

Työaikana hän on kuitenkin Coca-Cola Zeron suurkuluttaja.

– Sitä saattaa mennä kolme litraa päivässä, hän tunnustaa.

Sen sijaan kaikki nyt suosiossa olevat mikropanimoiden käsityöläisoluet eivät ole hänen mieleensä.

– En pidä vahvasti humaloiduista, suussani joskus jopa shampoolle maistuvista IPA-oluista. Sinebrychoffin linjana on valmistaa käsityöläisoluita tavallisille ihmisille – ja teemme sen 200 vuoden kokemuksella paremmin kuin muut – ainakin omasta mielestämme, Frydenlund kehaisee.

– Pienpanimot ovat kuitenkin tärkeä tekijä olutkulttuurin kehittämisessä, hän lisää.

Suomalaisten kanssa on Frydenlundin mukaan helppo tehdä töitä. Hän kertoo säästyneensä jopa norjalaisvitseiltä.

Arvostan myös Helsingin turvallisuutta."

– Suomalaisissa on paljon samaa kuin norjalaisissa, vaikka olettekin hieman hiljaisempia. Olen vaikuttunut hyvästä työmoraalista ja korkeasta koulutustasosta.

Frydenlund perheineen asuu Helsingissä, josta hän käy päivittäin Keravalla töissä. Paikkavalintaa hän perustelee sillä, että Helsingissä kansainvälinen koulu on lähempänä lapsia.

– Suomeen muuttaminen on ollut hyvin vaivatonta ja miellyttävää. Arvostan myös Helsingin turvallisuutta. Ilmasto on tosin ihan yhtä surkea kuin Norjassa, hän virnistää.

Pidätkö sinä Koff-oluen mausta?

En
52% (432 ääntä)
Kyllä
48% (393 ääntä)
Ääniä yhteensä: 825

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Original-lonkero saa haastajan – Koff tuo oman "lonkun" myyntiin keväällä4.3.2019 20.52
Suomalainen humala yllätti kansainväliset tutkijat – löytyi 260 ainutlaatuista humalakantaa, joista osasta kannattaisi panna olutta21.3.2019 20.25
Uusi pienpanimo tähtää salamana vientiin – "Tästä tehdään kansainvälinen olutbrändi"14.2.2019 20.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu