Minne mennä

Oletko koskaan käynyt raveissa?

Vermon raviradan tapahtumia voi seurata lämpimistä sisätiloista.

Arkisto / Johanna Erjonsalo

Vermon raviradan (Valjakkotie) keskiviikko-raveissa pääsee kokemaan hevosurheilun huumaa. Vermo on Suomen pääravirata, jossa ravataan joka keskiviikko ja toisinaan myös viikonloppuisin.

Keskiviikko-ravit ovat vuorossa myös 27. maaliskuuta kello 18. Vermon rata eli kavioura on 1 000 metriä pitkä. Raveissa kilpailee omissa lähdöissään kaksi rotua: kylmäveriset ja lämminveriset. Molemmat rodut on jalostettu ravureiksi ja ravi on niiden luonnollinen tapa edetä. Hevoset kilpailevat yleensä vain yhdessä lähdössä kilpailupäivänä. Hevosia ajavat sekä amatööriohjastajat että ammattilaiset. Käsiohjelmasta löytää kunkin hevosen ohjastajan nimen sekä hänen ajovärinsä eli ajopuseron ja kypärän värit, joten valjakon tunnistaminen kauempaakin helpottuu.

Kilpailupäivänä on yleensä 10–3 lähtöä. Kaikissa lähdöissä kilpaillaan paitsi voitosta ja kunniasta, myös rahapalkinnoista. Kilpailuissa juostavat matkat ovat yleensä 1 600, 2 100, 2 600 tai 3 100 metriä. Hevoset juoksevat rataa vastapäivään ja lähtevät 2 100 sekä 3 100 metrin matkoille etusuoralta ja 1 600 sekä 2 600 metrille takasuoralta. Lähtö tapahtuu joko lähtöauton siivekkeiden takaa (auto- eli ryhmälähtö) tai tasoitusajona (volttilähtö), jossa hevoset pyörivät lähtöpaikalla ympyrää ja lähtevät liikkeelle komennoilla: valmis, yksi, kaksi, aja! Lisätiedot: www.vermo.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu