Puheenaihe

Helsinkiläinen mies myi Tor-verkossa yli 270 000 euron edestä huumeita – rahaliikenne hoitui bitcoineilla

Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo

Helsinkiläismiehen epäillään myyneen huumausaineita ja huumaavia lääkkeitä Tor-verkossa noin 270 000 euron edestä. Miestä epäillään yhteensä seitsemästä törkeästä huumausainerikoksesta vuosina 2015–2018.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet Helsingissä ja Vantaalla.

Mies on toiminut ainakin nimimerkeillä H1R0LL1NG ja Mr.Vantaa. Kyseisillä myyntitileillä on myyty muun muassa subutexia, amfetamiinia ja LSD:tä sekä erilaisia huumaavia lääkkeitä.

Kaupat on tehty Silkkitie-sivustolla, ja rahaliikenne on tapahtunut virtuaalivaluutta bitcoineilla. Tutkinnan kestoon on vaikuttanut virtuaalivaluuttakauppojen selvittely, joka on vaatinut myös kansainvälistä oikeusapua.

Mies hankki huumeet etupäässä netistä ‒ sekä Suomesta että ulkomailta. Lisäksi mies on saanut huumaavia lääkkeitä, kuten tuhansia Rivotril-tabletteja, korvaukseksi siitä, että majoitti kotonaan ulkomaalaisia henkilöitä.

Tilien hallinnointiin, huumausaineiden hankintaan sekä huumausaineiden paketointiin ja postittamiseen on osallistunut myös muita henkilöitä. He ovat saaneet toiminnasta palkkioksi osan tuotoista tai huumausaineita omaan käyttöön.

Mies vangittiin kesäkuussa 2018, mutta hänet vapautettiin tutkintavankeudesta lokakuussa. Rikoskokonaisuus on edennyt myynnin osalta syyteharkintaan.

Poliisi jatkaa kokonaisuuden tutkintaa ostajien osalta. Heitä on reilut parisataa eri puolilta Suomea.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu