Puheenaihe

Video paikalta: Runkovesijohdon katkeaminen Helsinginkadulla aiheutti tuntuvat vahingot – korjaustyöt jatkuvat pitkälle yöhön

Kello viiden aikaan valtaosa vedestä oli jo saatu pumpattua pois kadulta. Taloyhtiöiden kellareista vettä juoksutetaan kuitenkin edelleen pois.

Silja Tenhunen

Runkovesijohdon katkeaminen aiheutti tuntuvat vahingot Helsingissä lauantaina. Vesijohto katkesi lauantaiaamuna kello 10 Helsinginkadulla Harjutorin tuntumassa.

Vettä valui ainakin yhdeksän kerrostalon kellariin. Vahingot ovat asukkaiden ensiarvion mukaan merkittävät.

Vesivahingon vuoksi alueelta jouduttiin katkaisemaan myös sähköjä. Sähkökatko koskee osoitteita Harjutori 8–12 sekä Helsinginkatu 3–6.

– Koska sähköpääkeskuksia on talojen kellareissa, näin jouduttiin toimimaan, päivystävä palomestari Tomi Kuusamo kertoo.

Vettä pumpataan alueella edelleen. Myös liikenne on katkaistu Harjutorin kohdalla, vaikka poliisin mukaan sortumavaaraa alueella ei ole.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Paikalla on päivän aikana ollut yhteensä 17 yksikköä pelastuslaitokselta ja kaupungin sopimuspalokunnista. Lisäksi töihin on hälytetty Helsingin seudun ympäristöpalveluiden (HSY) ja energiayhtiö Helenin työntekijöitä, sillä kiinteistöissä on korttelimuuntajia ja sähköjakokeskuksia.

HSY Veden mukaan putkirikon kohta on paikannettu ja korjaustyöt käynnistetty, mutta ne jatkuvat vielä pitkälle yöhön.

Vedenjakelu toimii alueen kaikkiin kiinteistöihin, mutta Torkkelinmäellä, korkeiden talojen ylimmissä kerroksissa vedenpaine voi olla tavallista matalampi. Mikäli vedessä esiintyy sameutta, vettä kannattaa juoksuttaa 15 minuutin ajan, HSY neuvoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu