Puheenaihe

Hämmentääkö autonvuokrauksen sekavuus? – Nämä 5 johtavaa vuokrafirmaa selkeyttävät pian hintojaan

Kuvituskuva.

Jyrki Hämäläinen / arkisto

Euroopan komissio ja EU:n kuluttajaviranomaiset ovat saaneet autonvuokrausalan viisi johtavaa yritystä – Avis, Europcar, Enterprise, Hertz ja Sixt – selkeyttämään autonvuokrauksen hintojen esitystapaa.  

Alkuvuodesta tehdyssä katsauksessa todettiin, että Avis, Europcar, Enterprise, Hertz ja Sixt eivät olleet kaikilta osin noudattaneet komissiolle antamiaan sitoumuksia, joten komissio ja kuluttajaviranomaiset pitivät niiden käytäntöjä osin kuluttajansuojalainsäädännön vastaisina.

Tänään julkaistussa arvioinnissa todetaan, että Enterprise ja Sixt ovat nyt tehneet kaikki tarvittavat muutokset. Avis on luvannut tehdä loput muutokset toukokuuhun 2019 mennessä.

Europcar ja sen tytäryhtiö Goldcar toteuttavat loput muutokset kesäkuuhun 2019 mennessä. Hertz on sitoutunut tekemään kaikki tarvittavat muutokset maaliskuuhun 2020 mennessä. 

Yritykset ovat sitoutuneet muun muassa siihen, että kaikki maksut sisällytetään varauksen kokonaishintaan. 

Kuluttajille tarjotaan verkkosivuilla nyt pakettihinta, joka vastaa heidän maksettavakseen tulevaa lopullista hintaa. Hintaan sisältyvät kaikki lisämaksut, kuten polttoainemaksut, lentoasemien lisämaksut, nuoren kuljettajan lisämaksut tai yhdensuuntaisen vuokrauksen lisämaksu, jos autoa ei palauteta samaan toimipisteeseen, josta se on otettu käyttöön.

Jatkossa sopimusehdoissa kuvataan selkeästi keskeiset sopimuksen sisältämät palvelut. Kuluttajille ei enää jää epäselvyyttä tai väärinkäsityksiä vuokrauksen ehdoista, kuten sopimuksen kattamista kilometreistä, polttoaineesta, sopimuksen peruuttamisesta tai takuumaksuista.

Pian hintatarjouksessa esitetään selvästi lisäpalvelujen, kuten omavastuuta pienentävien lisävakuutusten, hinnat ja ehdot. Tarjouksessa on ilmoitettava selkeästi, mitä vahinkoja perushintainen sopimus kattaa, ja etenkin paljonko maksettavaa jää kuljettajan vastuulle vahinkotilanteessa. 

Ennen kuin kuluttaja ostaa lisävakuutuksen, hänen on saatava selkeät tiedot siitä, mitä vakuutus kattaa ja mitä se ei kata. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Periikö ulkomaalainen autonvuokrausfirma jälkilaskua? – Kyse voi olla tästä15.6.2018 00.00
Menikö autonvuokrauksesi mönkään? – Näihin ongelmiin törmäät takuuvarmasti Euroopassa1.6.2017 22.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu