Puheenaihe

HSL paljastaa: metron ja bussien suurkuluttajat myös kävelevät eniten

Joukkoliikennettä usein käyttävät yllättäen myös kävelevät runsaasti. Tämä käy ilmi HSL:n tuoreesta asiakastutkimuksesta. 

Klaus Nurmi / Arkisto

Paljon joukkoliikennettä käyttävät myös kävelevät paljon ja joukkoliikenteen palveluihin tyytyväisimmät asiakkaat asuvat Helsingissä, kertoo HSL:n viimeisin asiakaskysely.

Maaliskuisen asiakaskyselyn mukaan ne, jotka käyttävät paljon joukkoliikennettä, kävelevät enemmän kuin ne, jotka kulkevat joukkoliikenteellä vähän. 

Lähes 60 prosenttia paljon joukkoliikennettä käyttävistä kertoi kävelevänsä yli 400 metriä useita kertoja päivässä. Vähän joukkoliikennettä käyttävistä 40 prosenttia käveli yli 400 metriä monta kertaa päivittäin.

HSL selvittää asiakaskyselyllä kolmen kuukauden välein matkustajiensa asiakasuskollisuutta sekä heidän haluaan suositella joukkoliikenteen palveluja muille. Suositteluindeksi eli NPS-luku saadaan, kun suosittelijoiden prosenttiosuudesta vähennetään kriittisten prosenttiosuus. Luku voi vaihdella -100 ja +100 välillä. 

HSL:n suositteluindeksi on ollut nousussa, sillä kun indeksilukema oli keskimäärin 17 vuonna 2018, viimeisimmässä kyselyssä se oli 24. Kun suositteluindeksin arvo on välillä 20-39, luku on hyvällä tasolla.

Lue myös: Täällä asuvat Helsingin onnellisimmat ihmiset – Jakomäessä ollaan onnellisempia kuin Marjaniemessä

Helsinkiläiset olivat innokkaimpia suosittelemaan HSL:n palveluita, seuraavaksi korkeimmat suositteluarviot antoivat vantaalaiset ja keravalaiset. Tyytyväisyydellä aikatauluihin, reitteihin ja vaihtoihin sekä kokemuksella asiakastarpeiden huomioimisesta oli selkein yhteys suositteluhalukkuuteen.

Asiakkaat antoivat parhaita arvosanoja lippujen ostamisen helppoudesta, tiedon saannista HSL:n aikatauluista sekä palvelupisteiden asiakaspalvelusta. 

Tyytymättömiä he olivat muun muassa siihen, kuinka HSL kuuntelee ja huomioi asiakkaiden tarpeet, olkoonkin, että kyseisen laatutekijän arvo oli nousussa aiempiin asiakaskyselyihin verrattuna.

HSL:n asiakkaille tarkoitettuun kyselyyn vastasi noin 22 300 henkeä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu