Puheenaihe

Golf-kausi alkoi jo Etelä-Suomessa – tuttu kenttä avautuu taas ensimmäisenä

Kuvituskuva / Dick Bärlund

Vihti Golf avaa kenttänsä tänään torstaina 28.3 – jälleen Suomen ensimmäisenä.

– Meillä on todella hyvä tieto-taito ja vuosien kokemus, miten kenttä avataan mahdollisimman aikaisin, sanoo Vihti Golfin toiminnanjohtaja Sami Varelius. 

Aikaisin kauden avaaminen on ollut historian aikana 26.2. ja myöhäisin 22.4. 

Vihdin toinen golf-kenttä Hill Side Golf ajautui konkurssiin menneen talven aikana. 

– Golf-kenttiä tehtiin liikaa buumin aikana, aivan kuten aikoinaan laskettelukeskuksia ja nykyään sisäleikkipaikkoja. Buumissa tyypillistä on, että harrastajien määrä kasvaa vauhdilla ja suorituspaikkojen tekeminen laahaa perässä, mutta lopulta niitä tehdään vähän jälkijättöisesti ja kuitenkin liikaa. Mutta aina ne terveimmät ja parhaiten hoidetut kuitenkin säilyvät ja huonoimmat ajautuvat taloudellisiin vaikeuksiin ja konkursseihin. Tämä on jopa tervettä ja tekee sitten taas toimialasta kannattavaa pitkässä juoksussa, Vihti Golfin Janne Uotila sanoo.

– Surullistahan se on, kun katsoo perinteistä Alhovuortakin, jolla olisi voinut ollut paljonkin potentiaalia. Tosin nämä kaikki ulkoilma- ja kausitoiminnot ovat erityisen haastavia ja tarvitsevat tiettyä erityisajattelua, Uotila lisää. 

Vihti Ski & Golf suomenmestaruudet kilpaillaan lauantaina 6.4. Kilpailu kerää lajin huiput yhteen Vihtiin, josta osa jatkaa lajin Maailmanmestaruuskilpailuihin Itävältaan. 

Asiasta kertoi ensin Vihdin Uutiset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu