Puheenaihe

Konkurssipesä myi Seurasaaren ravintolan toiminnan – uusi ravintoloitsija avaa keisarillista historiaa henkivän paikan lähiviikkoina

KF Restaurants

Seurasaaren historiallinen ravintola avaa ovensa uudistuneena lähiaikoina. Ravintolan uusi nimi on Seurasaaren Kruunu.

Uutena ravintoloitsijana aloittaa KF Restaurants, joka hankki Seurasaaren ravintolan toiminnan H&H Cateringin konkurssipesältä. Uudella omistajalla on entuudestaan pääkaupunkiseudulla ravintolat Nokkalan Majakka Matinkylän rannassa ja Vessel Bistro & Burger Jätkäsaaressa.

– Seurasaaren ravintolan uusi konsepti kunnioittaa museosaaren historiaa, arvokkuutta ja perinteitä sekä koristeellista ravintolarakennusta, toimitusjohtaja Tero Lahtinen lupaa.

Frithiof Mieritzin suunnitteleman, vuonna 1890 valmistuneen ravintolan juhlasali ja toisen juhlakerroksen kabinetit ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta alkuperäisessä muodossaan. Rakennuksen uudempi kahvilaosa valmistui Helsingin olympiavuonna 1952.

Seurasaaren Kruunun tavoitteena on entisestään lisätä Seurasaaren kiinnostavuutta yhteistyössä Seurasaarisäätiön ja Seurasaaren ystävät ry:n kanssa.

– Toivomme, että uusi konseptimme innostaa Seurasaaren kävijöitä nauttimaan laadukkaan kahvila-ravintolan palveluista. Haluamme myös nostaa häiden järjestämisen suosiota, sillä ravintolan vanha puoli on upea, keisarillista aikaa henkivä tila juhlille, Lahtinen mainitsee.

Ravintolassa, kahvilassa ja kabineteissa on yhteensä noin 450 asiakaspaikkaa terasseineen.

– Kotimaisuus ja puhtaat raaka-aineet ovat tärkeässä osassa tuotevalikoimassamme, ja ruoka on alusta asti itse tehtyä. Siinä näkyy ja maistuu käsityö, Lahtinen kuvailee.

Ravintola oli avautuessaan 1800-luvun lopulla raittiusravintola, jossa ei tarjoiltu “jääkellarikaljaa” väkevämpiä juomia.

– Jatkossa kuitenkin tarjoilemme laadukkaita viinejä ja kotimaisia oluita, Lahtinen kertoo.

Seurasaaren Kruunu on kesäkaudella avoinna joka päivä. Muina aikoina ravintola on avoinna viikonloppuisin, juhlapyhinä sekä tilauksesta. Ravintola avataan lähiviikkoina kevyen kunnostuksen valmistuttua.

Uuden omistajayrityksen taustalla on vuonna 1997 perustettu Kassiopeia Finland Oy, jolla on Kittilässä Levillä hotellit Hotel K5 Levi sekä Hotel Levi Panorama. Yrityksen hotellitoiminta laajenee Etelä-Suomeen ensi vuonna Espooseen avautuvan Hotel Mattsin myötä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu