Puheenaihe

Milja, 22, on avoimessa suhteessa 36-vuotiaan miehen kanssa, mutta yhden ehdon hän asettaa: "Mitään yökyläilyjä ei harrasteta"

Toni Tervo

Tänä päivänä aletaan suhtautua yhä positiivisemmin suhdemalleihin, jotka poikkeavat niin kutsutusta normaalista parisuhteesta.

Silti esimerkiksi avoimeen suhteeseen liittyy usein edelleen harhauskomuksia ja kysymyksiä. 22-vuotias Milja Bee haluaakin nyt omalla esimerkillään niitä olla avaamassa.

– Olemme mieheni kanssa olleet kahdeksan kuukautta yhdessä ja alusta asti oli selvää, että suhteemme tulee olemaan avoin. Olemme molemmat hyvin seksuaalisia ihmisiä ja meillä molemmilla on työmatkoja. Se kävi järkeen, Milja toteaa.

Naisen mukaan monet kuvittelevat kaksikon elävän rietasta elämää, jossa seksiä harrastetaan harva se päivä. Totuus on kuitenkin toinen.

– Oikeasti olemme aika tavallinen pariskunta. Muutaman kerran olemme olleet jonkun toisen kanssa, mutta kyse on enemmän siitä, että annamme toisillemme luvan fantasioida. Molempia kiihottaa ajatus omasta kumppanista jonkun toisen kanssa. Puhumme asiasta tosi usein ja se piristää seksielämää.

Parilla on asiasta selkeät säännöt. Jos eteen tulee kiinnostava tyyppi, niin omalta kumppanilta kysytään ensin lupa. Jos se jostain syystä vaivaa toista, niin asiassa ei edetä.

Myöskin tunnepuoli on pidettävä kurissa.

– Mitään yökyläilyjä ei harrasteta. Minua häiritsee enemmän ajatus, että mies nukkuu yön jonkun toisen naisen kainalossa, kuin se seksin harrastaminen, Milja toteaa.

– Toisen kanssa treffeille meneminen ei haittaa. Meistä molemmista on kiva vähän testata "markkina-arvoamme", Milja virnistää.

Se on myös harhaluulo, että avoimessa suhteessa ei olisi mustasukkaisuutta.

– Kyllä minä tunnen sitä yhä, jos mieheni on jonkun toisen kanssa. Mutta olen oppinut kääntämään sen siihen fantasian puoleen ja miettiä, että miltä miehestäni seksi tuntuu ja miltä siitä toisesta tuntuu. Sillä tavalla mustasukkaisuus ei ole toista alas painavaa.

– Itse taannoin harrastin seksiä erään tutun miehen kanssa. Siitä olimme kumppanin kanssa puhuneet paljon etukäteen ja kävimme sitä yhdessä läpi jälkikäteen. Kommunikaatio on tärkeää.

Nainen muistuttaa, että jokainen suhde on erilainen ja kaikki suhteet muuttuvat ajan myötä.

– On virhe olettaa, että ei muuttuisi. Ei kannata olettaa, että vuosia tekemäsi jutut toimivat vuosi toisena jälkeen. Tiedän tilanteita, joissa nainen ei ole ikinä tykännyt jostain, mutta ei sanonut sitä miehelle ja sama on toistunut vuosien ajan. Asioista pitää voida puhua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu