Makumaailma

Helsingin yliopistossa kehitetään vegaaniruokia – reseptit tulevat lounaspöytiin ympäri Suomen

Lahtonen Assi

Tänä keväänä lounasruokailijat ympäri Suomen pääsevät maistelemaan uusilla resepteillä tehtyä vegaaniruokaa. Vauhdittajana on Helsingin yliopiston hanke, jossa kehitetään ilmastokestäviä lounasreseptejä joukkoruokailun tarpeisiin.

Yhteistyöravintoloita on kahdeksan, pääkaupunkiseudulta Pohjois-Suomeen.

– Koska suuri osa suomalaisista syö lounaan joukkoruokailussa, ruokapalveluilla on merkittävä rooli tutustuttaa asiakkaitaan ilmastokestäviin kasvisruokavaihtoehtoihin ja tukea niiden käyttöä, toteaa hankkeen tutkija Saara Kupsala.

Yhteensä 30 valmista reseptiä julkaistaan loppuvuodesta kaikille avoimessa reseptipankissa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu