Puheenaihe

Pelastetun kuutin touhuja tallennettiin videolle

Kevään ensimmäinen kuuttipotilas käy sukellusten välissä pinnalla tuhahtelemassa.

Korkeasaaren arkisto/Annika Sorjonen

Korkeasaaren villieläinsairaalan tuotiin tiistaina kevään ensimmäinen kuuttipotilas.12-kiloinen harmaahylkeen poikanen löydettiin Siuntiosta. Löydettäessä kuutti oli väsynyt, laiha ja raahannut itsensä satojen metrien päähän merestä.

Nyt kuutti syö silakoita niin paljon kuin jaksaa. Ensi viikolla tarjolle saadaan myös eläviä pikkukaloja.

Itämeren harmaahylkeet synnyttävät poikasensa jäälle helmi-maaliskuussa. Korkeasaaren villieläinsairaalasta muistutetaan kuutteja näkyvän näihin aikoihin luodoilla lepäilemässä, eivätkä ne tavallisesti ole avun tarpeessa.

Liian laihalla kuutilla kaula ja nahan rypyt erottuvat selvästi. Se ei mene mielellään veteen ohuen rasvakerroksensa vuoksi ja saattaa nälkiintyä ilman ihmisen apua. Myös haavat voivat heikentää eläimen kuntoa. Terve kuutti pakenee ihmistä, heikko kuutti ei jaksa, mutta voi silti purra. Myöskään vaaralliseen paikkaan kaupungin rannalle tai kauas maalle kiivennyt kuutti ei yleensä pärjää ilman apua.

Korkeasaaren villieläinsairaalaan voi soittaa, mikäli herää epäilys, että kuutilla on jokin hätä. Ohjeita antaa myös Pelastuslaitoksen tilannekeskus. Helsingin alueella palvelee pelastuslaitoksen eläinpelastusyksikkö.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Söpöysvaroitus! Kuutti sai vipinää palokuntaan Siuntiossa – kuljetettiin Korkeasaareen2.4.2019 14.55
Puruvedellä ensimmäinen kuutti vuosikymmeniin – saimaannorppa palaamassa vanhoille vesilleen19.4.2018 12.15
"Antakaapa hyväkuntoisten kuuttien olla rauhassa" – HS: Ihmiset eivät jättäneet kuuttia rauhaan, pelastuslaitos puuttui peliin 31.3.2018 09.16

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu