Puheenaihe

Ala-asteen lähelle suunnitellut päihdekuntoutujien asunnot nytkähtivät eteenpäin

Hoitokoti Sillanpirtti sijaitsee lähellä Siltamäen ala-asteen koulua (takana taustalla). Hoitokodin tilalle suunnitellaan asuntoja, joissa asukkailta ei vaadita päihtettömyyttä.

Sanna Jompero

Helsingin Siltamäkeen suunnitellut uudet asunnot päihdekuntoutujille ovat askeleen lähempänä toteutumista. Helsingin kaupunginhallitus päätti maanantaina varata Y-Säätiölle Siltamäestä tontin kumppanuuskaavoitusta ja tuetun asumisen asumisyksikön sekä valtion tukemien vuokra-asuntojen suunnittelemista varten.

Y-Säätiö on tarjoutunut toteuttamaan yhdessä Suoja-Pirtti ry:n kanssa hankkeen, jossa Siltakyläntien varrella olevalle tontille rakennetaan ensin hoitokoti Sillanpirtille uudisrakennus. Toisessa vaiheessa hoitokodin vanha rakennus puretaan ja tontille toteutetaan valtion tukemia vuokra-asuntoja sekä mahdollinen Sillanpirtin asumispalveluiden lisäosa.

Kaupunki omistaa tontin ja rakennuksen. Suoja-Pirtti on vuokrannut rakennuksen kaupungilta toistaiseksi voimassa olevalla vuokrasopimuksella. Hoitokoti Sillanpirtin tilat ovat huonossa kunnossa, eikä kaupungilla ole halua korjata niitä.

Helsingin Uutiset kertoi maaliskuussa, että Siltamäessä asukkaat ovat olleet kauhuissaan suunnitelmista purkaa hoitokodin vanha ja käyttöikänsä päässä oleva rakennus ja rakentaa tilalle erillisiä asuntoja hoitokodin asukkaille.

Eniten pelkoa on herättänyt se, että jatkossa asukkailta ei vaadittaisi päihteettömyyttä. Hoitokodin lähellä Siltakyläntien varrella sijaitsee Siltamäen ala-aste.

Helsingin kaupunginhallitus piti Paavo Arhinmäen (vas.) ehdotuksen mukaisesti tärkeänä sitä, että tulevaa asumisyksikköä suunniteltaessa kiinnitetään huomiota ala-asteen koulun sijaintiin kiinteistön välittömässä läheisyydessä, tuetaan päihteettömyyteen ja lähiympäristöön kohdistuviin vaikutuksiin.

Kaupunginhallituksen päätökseen kirjautui myös Tomi Sevanderin (sd.) ehdotuksen mukaisesti, että Y-säätiötä kehotetaan lisäämään vuorovaikutusta alueen asukkaiden kanssa.

Hoitokoti Sillanpirtissä työskentelevä sosionomi sanoi Helsingin Uutisten haastattelussa maaliskuussa, että asukasvalinnat tullaan jatkossakin tekemään kaupungin asumisen tuki -yksikön kautta ja että asukasvalintoihin kiinnitetään huomiota.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Äiti ja sadat muut huolestuivat: Ala-asteen viereen tulossa asuntoja päihteiden käyttäjille – "Pienten koululaisten ei pitäisi joutua miettimään näitä"19.3.2019 11.59
Siltamäkeen suunnitellaan uusia asuntoja päihdekuntoutujille26.2.2019 19.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu