Puheenaihe

Kannelmäen uudet kivijalkakaupat avattiin työmaan keskelle – kaikkiaan 11 uutta taloa tulossa

OSTARIUUDISTUS Kauppa, apteekki ja ravintola avasivat ovensa Kannelmäen uudella "ostarilla".

Kannelmäen työmaan keskelle avatussa uudessa apteekissa asioinut maununnevalainen Laura Särösalo pitää apteekin sijaintia hyvänä. – Täällä on vähemmän porukkaa kuin Kaaressa.

Sanna Jompero

Kannelmäen vanhan ostoskeskuksen paikalle tulevien uusien asuinkortteleiden rakentaminen on edennyt siihen pisteeseen, että järjestyksessään korttelirykelmän toisen talon pitäisi valmistua vielä tämän kuun aikana. Taloja on tulossa yhteensä 11.

Rakentamisessa on ollut pientä viivettä, mutta Alepa pääsi avaamaan ovensa toissaviikon torstaina, Apteekki viikko sitten maanantaina ja ravintola Britannia viime perjantaina.

– Avaaminen myöhästyi noin vajaan kuukauden verran, mutta palaute asiakkailta on ollut lähinnä, että ihanaa, että olette täällä takaisin, sanoo Alepan ryhmäpäällikkö Indrek Merilaid.

Ravintola Britanniasta tihkuneiden tietojen mukaan ravintolatilassa on ollut ongelmia muun muassa toimimattomien vesien ja sähköjen kanssa.

Rakennuttamisesta vastaavan Pohjola Rakennus Suomen tiedottajan Anni Maliniemen mukaan suurempia myöhästymisiä ei ole ollut.

– Hankkeena Uusi Kannelmäki on hyvin laaja. Koko korttelin valmistumiseen vaikuttaa muun muassa asuntojen myyntitilanne ja tuotannolliset asiat. Hanketta viedään eteenpäin vaihe kerrallaan.

Entä onko vuokra-asuntoja tulossa vielä lisää?

– Tällä hetkellä Lumo-kodeista on tehty sopimukset yhteen taloon, Maliniemi toteaa.

Kohteen rakentamisesta sen alkuvaiheessa vastasi Pohjola Rakennus Uusimaa, joka tytäryhtiönä fuusioitui Pohjola Rakennus Suomeen huhtikuun alussa.

Uuden ostarikorttelin ensimmäinen taloyhtiö, Asunto Oy Helsingin Nuotti, valmistui helmikuussa. Kaikki 26 asuntoa ovat omistusasuntoja.

Viereen eli Kantelettarentien puolelle on parhaillaan rakenteilla 45 savutonta Lumo-kotia eli vuokra-asuntoja. Tupakointipaikka on piha-alueella. Asunnot ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Asukkaille varataan 26 autopaikkaa maan alle rakennettavasta pysäköintihallista.

Alepan edessä seisova kannelmäkeläinen Jorma Moilanen ihmettelee tiiviisti rakennettuja taloja, joiden ikkunat ovat sisäpihalla vastakkain.

– Ikkunat ovat niin lähellä toisiaan, että vastapäisestä talosta näkee toiseen asuntoon sisälle. Ottaisivatpa oppia tien toiselta puolelta, Moilanen sanoo ja osoittaa vuosikymmeniä sitten väljästi toisistaan rakennettuja kerrostaloja.

Moilanen toivoo, että parkkipaikkoja tulisi alueelle riittävästi.

Maununnevalainen Laura Särösalo on jo tottunut käyttämään uusia liikkeitä.

– Täällä on helpompi käydä kuin Kaaressa, koska täällä on rauhallisempaa.

Ostarin toisella, vielä rakentamattomalla puolella liikkeet ovat edelleen auki normaalisti.

Seuraavaksi rakennettava talo on Asunto Oy Helsingin Tahti, jonka rakentamisajankohdasta ei ole vielä tarkkaa tietoa.

– Seuraava vaihe on suunnitelmissa tarkoitus käynnistää vuoden sisällä, sanoo Maliniemi, joka arvioi, että koko uudistushanke on valmis arviolta viiden vuoden kuluttua.

11 taloa ja 600 uutta asukasta

Kannelmäen vanhan ostoskeskuksen tilalle rakennetaan uusia asuinkortteleita, joiden kivijalkoihin liiketilaa. Rakentaminen toteutetaan vaiheittain kortteli kerrallaan.

Taloja on yhteensä tulossa 11. Asukkaita 600 ja asuntoja 450.

Maanalaisia parkkipaikkoja on suunniteltu 200 autolle. Autopaikoista 40 tulee lisäksi ostarille ja 20 kadunvarteen.

Rakentamisen etenemistä voi seurata osoitteessa www.uusikannelmaki.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu