Minne mennä

Kolmen koreografin kollaasiteos tanssitaan Stoassa

Music+ on esitys tanssijoille, esineille ja tilalle. Teoksen tavoitteena on moniääninen kohtaaminen, ja motiivina uteliaisuus.

Jussi Saivo

Zodiakin kevään kantaesitysohjelmiston suurtuotanto on kolmen koreografin kollaasiteos Music+, joka saa ensi-iltansa Itäkeskuksen Stoassa (Turunlinnantie 1) 16. huhtikuuta kello 19. Music+ nähdään Stoassa viisi kertaa, viimeinen esitys on 27. huhtikuuta.

Esitys on suomalaisella nykytanssikentällä harvinaisen suurimuotoinen. Sen koreografit ovat Liisa Risu ja Mirva Mäkinen. Kolmas tekijä Sonja Jokiniemi on mukana prosessissa visuaalisen koreografian tekijänä. Työryhmään kuuluvat äänitaiteilija Jussi Saivo, valosuunnittelija Jukka Huitila sekä peräti 12 eri sukupolvia edustavaa tanssijaa.

Music+ on esitys tanssijoille, esineille ja tilalle. Teoksen tavoitteena on moniääninen kohtaaminen, ja motiivina uteliaisuus. Music+ on yksinkertainen ja graafinen suurmuodoiltaan mutta kompleksinen ja elävä pienmuodoissaan – kuin geometrisen arkkitehtuurin sisään kasvava metsä. Music+ on instrumentin soittoa, ja tuo instrumentti on Stoan näyttämön aika-avaruus.

Tekoprosessissa on tarkasteltu ääntä sensorisena tilakokemuksena sekä tanssimisen ja koreografisten järjestelmien potentiaalia tilaa soittavina veistoksina. Työtaktiikoina toimivat äänen, kuvan ja liikkeen aistimukselliset vastaavuudet. Oman lisänsä esityksen kokonaisuuteen tuovat Saivon rakentamat erilaiset torvet. www.zodiak.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu